Відбулося перше засідання робочої групи, яка контролюватиме виконання вимог до забудовників в Ужгороді

Відбулося перше засідання робочої групи, яка контролюватиме виконання вимог до забудовників в Ужгороді
Сьогодні в Ужгородській міській раді провели перше засідання робочої групи, створеної цього тижня за рішенням виконкому, яка виявлятиме в місті факти недотримання вимог забудовниками.

 

Нагадаємо, група, за документами та з виїздом на місця, перевірятиме:

– як виконують забудовники видані містобудівні умови та обмеження;

– виконання технічних умов експлуатуючих організацій (водоканалу, енергетиків, газовиків, департаменту міського господарства тощо) при прийнятті в експлуатацію завершених будівництвом об’єктів;

– факти будівельних робіт, без дозвільних документів або реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт на стадії видачі містобудівних умов та обмежень.

Керівник робочої групи – заступник міського голови Іван Шимон зазначив, що насамперед, оскільки це перше засідання, важливо домовитися про формат і систему подальшої роботи. Наголосив, що всі засідання робочої групи, до якої увійшли представники різних підрозділів міської ради, підприємств, які надають послуги, ДСНС, Держпродспоживслужби, депутати та члени виконкому – завжди будуть відкриті для всіх.

Як працюватиме група і систему подачі всіх документів через систему електронного документообігу міськради окреслила начальниця управління державно-будівельного контролю (ДАБК) Олександра Зотова.

Іван Петрович також акцентував прохання до всіх забудовників чітко виконувати всі вимоги і зобов’язання. Звернув увагу ТОВ «АВЕ Ужгород», що договори на вивезення сміття неприпустимо підписувати менше, ніж на рік, аби не виникало ситуацій, коли забудовник ставить сміттєвий майданчик на тиждень чи місяць, а потім його демонтує. Забудовники повинні всі вимоги виконувати до звернення про отримання сертифіката про здачу в експлуатацію. А всі експлуатуючі організації – водоканал, енергетики, газовики, представники департаменту міського господарства та інші – подавати свої довідки про виконання вимог забудовниками письмово, аби будь-хто і будь-коли, за вимогою, міг із ними ознайомитися.

Сьогодні на засіданні робочої групи заслухали представників забудови: 39-квартиного будинку за адресою вул. Собранецька, 150а, комплексу для сканування вантажів на митниці на Собранецькій, 224, реконструкцію під стоматологічний кабінет на проспекті Свободи, 65. Начальниця управління ДАБК Олександра Зотова поінформувала, що надійшли ще дві заяви – від забудовника, котрий зводить багатоповерхівки на вул. Олександра Хіри, 4а,6а. По кожному чи виконані всі вимоги доповідали представники експлуатуючих організацій, департаменту міського господарства, ДСНС, ТОВ «АВЕ Ужгород» тощо. Інформацію, якої бракувало, зобов’язали подати до вівторка, 2 лютого, забудовники повинні виправити зроблені їм зауваження.

На засідання також прийшли ужгородки, обурені запланованим поновленням будівництва багатоквартирного будинку на вулиці Ярославській у мікрорайоні Червениця. Три роки тому його вже зупинили, оскільки забудовник почав зведення багатоповерхівки, хоча отримав документи на зведення котеджів. Головний архітектор міста Олег Боршовський запевнив, що на звернення цього забудовника готується відмова.

Олег Боршовський також поінформував: із початку цього року до управління містобудування та архітектури Ужгородської міської ради на розгляд надійшло 19 звернень від забудовників про отримання містобудівних умов та обмежень. Після перевірок та опрацювання з ДАБК виявили, що два будівництва вже почали самовільно, без документів, а інші не надали всі належні документи, тому дозволи отримали лише 3 забудовники, 16 – наразі відмовили.

Іван Шимон подякував головному архітектору та заступнику міського голови Вадиму Борцю, який курує напрям містобудування, за принципову позицію і наголосив, що така ж має бути з цих питань в усіх, хто увійшов до складу робочої групи.

Ужгородська міська рада

 

29 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів