Закарпатці досі не знають, що можуть вільно обирати постачальника газу

Закарпатці досі не знають, що можуть вільно обирати постачальника газу
Змінити постачальника газу в Україні можна з липня 2020 року, проте більшість закарпатців про це практично нічого не знають. Як і про те, що у краї, крім Закараптгазу, два десятка постачальників мають на це дозвіл і конкурують між собою за споживачів.

 

Інформацію щодо альтернативних постачальників газу можна знайти на сайті Газотека. Тут можна порівняти ціни – вони коливаються у межах 40%, обрати постачальника, змінити його онлайн, а доставку газу виконає облгаз. Так, в Україні наразі понад 580 ліцензованих компаній, 20 з них доступні для закарпатців. Серед них, до прикладу, Закарпаттяенергозбут.

Наразі 99% споживачам краю постачає блакитне паливо Закарпатгаззбут . Право на вільний вибір постачальника газу закріплено у статтях 13 і 14 закону України «Про ринок природного газу».

Процедура переоформлення – безкоштовна. Стягувати плату або вимагати будь-яку іншу компенсацію – заборонено – коментар юрист. Не потрібно замінювати мережі, ніяких нових технічних умов тощо. Проте юристи радять перед оформленням договору перевірити, чи має постачальник газу ліцензію і чи зареєстрований у національному реєстрі НКРЄКП.

 

14 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів