Закарпаттяенергозбут попереджає: окремим категоріям споживачів потрібно до 1 січня 2021 року укласти нові договори

Закарпаттяенергозбут попереджає: окремим категоріям споживачів потрібно до 1 січня 2021 року укласти нові договори
Для забезпечення постачання електричної енергії окремим категоріям споживачів потрібно до 1 січня 2021 року укласти нові договори!

 

До уваги непобутових споживачів універсальної послуги, що відносяться до бюджетних установ, та інших непобутових споживачів, електроустановки яких приєднані до електричних мереж із договірною потужністю 50 кВт і більше, інформуємо Вас, що згідно з пунктом 13 розділу XVII «Прикінцевих та Перехідних положень» Закону України «Про ринок електричної енергії», пунктом 7 постанови НКРЕКП «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії» від 14.03.2018 №312, тимчасово, на період з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2020 року, універсальні послуги надаються ТОВ «Закарпаттяенергозбут», крім побутових та малих непобутових споживачів, також бюджетним установам незалежно від розміру договірної потужності та іншим споживачам, електроустановки яких приєднані до електричних мереж із договірною потужністю до 150 кВт. У зазначений період на бюджетні установи, незалежно від розміру договірної потужності, а також на інших непобутових споживачів, електроустановки яких приєднані до електричних мереж із договірною потужністю до 150 кВт, поширюються всі права та обов’язки, передбачені Законом України «Про ринок електричної енергії» та Правилами роздрібного ринку електричної енергії, як для малих непобутових споживачів щодо отримання універсальних послуг.

Водночас звертаємо Вашу увагу, що з 1 січня 2021 року отримувати універсальну послугу матимуть право виключно ті непобутові споживачі та бюджетні установи, що відносяться до малих непобутових споживачів.

Згідно з пунктом 1.1.2 Правил роздрібного ринку електричної енергії, малий непобутовий споживач – споживач, який не є побутовим споживачем і купує електричну енергію для власного споживання, електроустановки якого приєднані до електричних мереж із договірною потужністю до 50 кВт.

Зважаючи на вищевказане, постачання (продаж) електричної енергії непобутовим споживачам, бюджетним установам, які не відповідають ознакам малого непобутового споживача, здійснюватиметься за договором про постачання електричної енергії споживачу за вільними цінами.

Оскільки споживання електричної енергії без укладення відповідних договорів на роздрібному ринку не допускається, для забезпечення постачання електричної енергії з 1 січня 2021 року таким споживачам необхідно укласти договір про постачання електричної енергії споживачу (за вільними цінами).

Додатково інформуємо, що, враховуючи вимоги чинного законодавства, закупівля електричної енергії за вільними цінами бюджетними установами (за кодом ДК 021:2015 09310000-5 Електрична енергія) повинна проходити з урахуванням вимог Закону України «Про публічні закупівлі»:

-        закупівля електричної енергії на суму менше 50 000 грн здійснюється шляхом укладення прямого договору з подальшою публікацією звіту про укладений договір в електронній системі закупівлі (РroZorro);

-        закупівля електричної енергії на суму від 50 000 грн до 200 000 грн здійснюється шляхом проведення спрощеної процедури передбаченої статтею 14 Закону України «Про публічні закупівлі»;

-        закупівля електричної енергії на суму від 200 000 грн до 133 тис. євро здійснюється шляхом проведення відкритих торгів без публікації англійською мовою;

-        закупівля електричної енергії на суму більше 133 тис. євро  здійснюється шляхом проведення відкритих торгів із публікацією англійською мовою.

Таким чином, враховуючи тривалість строків проведення процедури закупівлі та укладення договору, а також із метою забезпечення безперебійного постачання електричної енергії бюджетним установам та непобутовим споживачам, електроустановки яких приєднані до електричних мереж із договірною потужністю понад 50 кВт, необхідно завчасно подбати про укладення нового договору — договору про постачання електричної енергії споживачу (за вільними цінами).

Сподіваємося на продовження партнерських взаємовідносин із ТОВ «Закарпаттяенергозбут»!

У разі, якщо у Вас виникли питання, Ви завжди можете звернутися до працівників ТОВ «Закарпаттяенергозбут» за телефоном в Ужгороді: (0312) 42-99-31, мобільний номер: 050-051-06-90. Графік роботи: Пн-Чт 08:00- 17:00, Пт 08:00-16:00 (обід: 12:00-12:48). Також Ви завжди можете звернутися до нас за адресою в м. Ужгород: пл. Жупанатська, 18.

Адміністрація ТОВ «Закарпаттяенергозбут»

 

16 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів