Вже цими вихідними в Україні запровадять "карантин вихідного дня"

Вже цими вихідними в Україні запровадять "карантин вихідного дня"
Міністерство охорони здоров’я ініціює введення “карантину вихідного дня” вже найближчими вихідними – 14-15 листопада. Жорсткі обмеження будуть діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

 

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що МОЗ розпочне комунікацію щодо заходів, які передбачені на карантин вихідного дня, після прийняття постанови Кабміну. 

“Це для того, щоб зробити перерву в ланцюжку поширення коронавірусної хвороби. Навіть два дні зменшення кількості контактів буде позитивно впливати на зменшення кількості хворих”, – сказав головний санітарний лікар в інтерв’ю Українському радіо.

ЩО ПРАЦЮВАТИМЕ, А ЩО – НІ

Так, у вихідні буде заборонена робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів, передає Еспресо.TV. Крім того, заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери. Натомість заклади громадського харчування зможуть надавати послуги на винос.

У свою чергу при карантині вихідного дня залишаться працювати продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами. Також зможуть працювати фінансові установи, громадський транспорт, СТО, доставка їжі. У звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.

УРЯД ОБІЦЯЄ ПІДТРИМКУ ПІДПРИЄМЦЯМ

Видання Укрінформ передає, що під час засідання уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вкотре наголосив на тому, що уряд готовий підставити плече та підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. У тому числі, в КМУ розглядають варіанти компенсації частини зарплат працівників у зв’язку з простоєм виробництва, виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів