Тягові АКБ: класифікація та застосування

Тягові АКБ: класифікація та застосування

 

Зараз на більшості підприємствах, у складських приміщеннях та торгових центрах, як правило, застосовують техніку, що працює від електродвигуна, для живлення якого використовують так звані тягові акумуляторні батареї. До речі, високоякісні АКБ найрізноманітніших типів можна знайти та придбати тут: https://220volt.com.ua/akkumulatornie-batarei.htm - за доступними цінами та доставкою по Україні.

Тягові акумуляторні батареї представлені в двох основних різновидах:

  • Свинцево-кислотні, що мають свинцеві анодні та катодні пластини, а в якості електроліту використовують розчин сірчаної кислоти;
  • Гелеві – тут електролітний розчин має гелеподібну консистенцію, котра, до речі, зарекомендувала себе з найкращого боку.

Крім того, варто також зауважити, що на ринку акумуляторних батарей часто трапляються і лужні варіанти АКБ, а також більш дорожчі – срібно-цинкові, котрі, як показує практика, мають дещо нижчий термін експлуатації.

Як уже згадувалось вище, тягові акумулятори є джерелом живлення тих пристроїв, що працюють на електротязі. Наприклад, це техніка, котру використовують на складах чи підприємствах – різноманітні навантажувачі, електровізки, ричтраки тощо.

Крім того, такі типи АКБ установлюють на електричні човни та для живлення інших електропристроїв, що використовуються, наприклад, в побутових умовах.

Переваги використання тягових АКБ

Оскільки уся складська техніка потребує стабільного та безперебійного живлення, в таких випадках використовують саме тягові акумулятори, оскільки вони мають низку ключових переваг, зокрема:

  1. Мають достатню потужність та вирізняються стабільною роботою;
  2. Тривалий термін експлуатації. Якісні тягові АКБ здатні прослужити упродовж 8 років активного використання;
  3. Досить прості у обслуговуванні, а також підлягають ремонту (окрім селевих, що мають нерозбірну герметичну конструкцію).

Одразу ж зауважимо, аби досягти максимально ефективної роботи таких АКБ, слід перш за все дотримуватись певних правил експлуатації. По-перше, завжди провіряйте рівень електроліту. По-друге, підтримувати чистоту акумулятора. По-третє, ніколи не залишайте АКБ в розрядженому стані надовго – це може призвести до зниження її робочого ресурсу.

Більше того, регулярно змащуйте з’єднувальні елементи – задля їх захисту від корозії та завжди дотримуйтесь порядок з’єднання перемичок.

Що врахувати при виборі тягової акумуляторної батареї

Якщо у вас виникла необхідність придбати нову тягову АКБ, не буде зайвим врахувати декілька ключових критерії. Найперше зверніть увагу на технічні характеристики приладу, зокрема, на його ємність та напругу. Далі обов’язково врахуйте вагу та габарити, кількість циклів та режими заряджання тощо.  Насамкінець варто врахувати виробника, цінову політику (бажано не економити, оскільки дешеві варіанти навряд чи дадуть очікуваний результат), а також, що важливо, відгуки попередніх клієнтів – як про сам товар, так і про його продавця.

 

11 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів