Закарпаття: соціально-економічна ситуація у 2005 році погіршилася

Згідно з даними статистичного бюлетеня про соціально-економічний розвиток Закарпаття у 2005 році, підготовленого Головним управлінням статистики, в минулому році приріст промислового виробництва в області уповільнився на 19,7 %, зокрема, у харчовій, деревообробній, хімічній галузях, у сфері виробництва будматеріалів, скловиробів та машинобудуванні.

 

У добувній та легкій промисловості зменшено виробництво продукції.
Порівняно до обсягів попереднього року виробництво зменшило кожне друге підприємство із 286 підприємств.
Обсяги реалізації сільськогосподарськими підприємствами зернових зменшено на 4,4, худоби та птиці - на 2,7%. Середня ціна реалізації м’ясної продукції за рік зросла на 13,3%, овочів - в 1,8 раза, плодів та ягід - в 1,9 раза. Сільськогосподарські підприємства гірше, ніж в минулому році забезпечені кормами.
Обсяг будівельних робіт зменшено на 32,1% . Зросла питома вага будівельних підприємств, які у звітному році не працювали.
Погіршено показники роботи залізничного транспорту, перевезення вантажів зменшено на 7,3, пасажирів - на 5,3%.
З початку року зросло негативне сальдо зовнішньої торгівлі, яке за січень-листопад склало 108,7 млн. дол. США.
Станом на 1 січня 2006 року заборгованість платників податків по платежах до Зведеного бюджету становила 74,6 млн.грн., що в 3,1 раза перевищує показник на відповідну дату минулого року .
Зросла питома вага збиткових підприємств, кожне третє із 1134 підприємств щомісячного обліку задекларувало "нульовий" фінансовий результат до оподаткування або низький прибуток.
Загальний рівень заборгованої заробітної плати на 1 грудня 2005р. склав 2,2 млн.грн., з неї більше половини припадає на підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства. Зросла заборгованість заробітної плати у Берегівському, Мукачівському, Рахівському, Тячівському та Ужгородському районах. У Перечинському, Рахівському, Міжгірському, Великоберез-нянському та Воловецькому районах рівень безробіття залишався на рівні 7,1-12,5%.
Заборгованість з оплати населенням житлово-комунальних послуг станом на 10 грудня становила 95,5 млн. грн.
На 1 грудня 2005р. в області проживало 1245,8 тис. осіб, що на 2,7 тис. осіб менше порівняно з даними на початок року. Основна причина зменшення населення - міграційний відтік. За рахунок природного скорочення чисельність населення зменшилася на 561 особу.
Вісник

 

26 січня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів