Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на факультет ІТ в УжНУ

Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на факультет ІТ в УжНУ
Незважаючи на карантин, ми продовжуємо нашу традиційну рубрику! Сьогодні – топ 5 причин, чому варто поступати на факультет інформаційних технологій УжНУ. Про них розкажуть студентка Тетяна Мельниченко та декан Ігор Повхан. Отож, вперед!

 

Тетяна Мельниченко, студентка:

1. Наші викладачі висококваліфіковані працівники, завжди готові прийти на допомогу і пояснити незрозумілий матеріал. Для них робота на нашому факультеті це задоволення, тому навчання завжди цікаве та продуктивне.

2. В нас є чудова можливість вчитися та працювати закордоном, навіть під час навчання, звісно, якщо це не заважає нам отримувати нові знання.

3. Вже на останніх курсах, компанії запрошують до себе на роботу студентів на офіційне працевлаштування. Це ще одна ознака того, що навчання на високому рівні.

4. Наш факультет неодноразово отримував призові місця на олімпіадах не лише в Україні, а на міжнародному рівні. В нас є декілька команд, які виступають на  змаганнях з програмування.

5.  Наш факультет оснащений сучасними засобами, в тому числі новими комп’ютерами та проекторами. Також у нас можна займатися робототехнікою. А нещодавно наші хлопці створили 3D принтер.

 

Ігор Повхан, декан:

1. Інтенсивний розвиток ІТ – наук і технологій є, без сумніву, магістральною лінією розвитку сучасного суспільства. Саме ІТ – технології нині займають левову частину сучасної високоінтелектуальної та високотехнічної продукції, яка випускається, і на їх інтенсивний розвиток більшість країн світу витрачає великі кошти і ресурси. У зв‘язку з цим ІТ – фахівці на сьогодні і в майбутньому є затребуваними та високооплачуваними.

 2.Факультет готує висококваліфікованих фахівців з наступних ІТ – спеціальностей:

 - Інженерія програмного забезпечення;

 - Комп‘ютерні науки;

-  Інформаційні системи і технології.

   Всі три спеціальності є взаємопов‘язаними, і підсилюють одна одну. Навчальний процес на факультеті забезпечують висококваліфіковані викладачі. Факультет інформаційних технологій – це один з небагатьох факультетів, де кількість абітурієнтів щороку зростає. Так, у минулому році на перший курс денного відділення факультету поступило 96 абітурієнтів (у позаминулому 82), а з урахуванням випускників коледжів та заочників, які до нас поступили – у півтора рази більше. Подібний успіх можемо пояснити двома причинами:

а). високим рівнем та якістю знань, які надає факультет своїм студентам;

б). комфортністю студентського середовища у якому перебувають майбутні айтівці, та взаємним товариським і доброзичливим відношенням студентів і викладачів один до одного.     

 3. Фахові знання студенти факультету інформаційних технологій отримують не тільки під час лекційних практичних та лабораторних занять, а й у позаурочний час. Успіхи наших студентів у царині олімпіадного програмування відомі не тільки на Україні, але й у цілому світі. Не меншими є й успіхи наших студентів у сфері робототехніки та розробки програмного забезпечення. За такими успішними студентами у прямому смислі цього слова «бігають рекрутери» з ІТ - фірм, у тому числі й закордонних, а тому переважна більшість наших студентів, починаючи вже з третього курсу забезпечена роботою. Студенти нашого факультету мають можливість відточувати фахову майстерність на щорічних Літніх школах з програмування, які вже стали Міжнародними, і які з кожним роком набувають все більшої популярності. Так, якщо в позаминулому році у ІІІ Міжнародній школі з програмування прийняли участь 100 студентів з 15 українських та 3 грузинських вишів, то у минулорічній ІV Міжнародній школі прийняли участь 140 студентів з 20 українських вишів та 1 грузинського вишу. Великою популярністю серед студентів факультету  користуються також виставка – конкурс «StartUp Village» та  Хакатон «Hack Your Mind», які щороку проводяться на факультеті. Ще один «плюс» факультету – це Договір щодо програми подвійних дипломів, укладений між УжНУ та Вищою школою економіки та менеджменту в Братіславі. Згідно з цим договором студенти магістратури нашого факультету, після завершення навчання можуть отримати два дипломи: український та європейського зразка. Тобто, студенти нашого факультету мають можливість проходити практику за кордоном у найвідоміших ІТ – компаніях держав Європейського Союзу, включаючи IBM.

4. Наші студенти також є активними у громадському житті факультету, і є активними учасниками різного роду благодійних заходів. Так, тільки в цьому навчальному році наші першокурсники здійснили масовий «десант» на полонину Рівна, та напередодні Дня святого Миколая здійснили «миколаївський десант» до Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи – інтернату І – ІІІ ступенів.

 5. Не можу не сказати добрих слів про наших викладачів. Всі вони фахові, компетентні люди, і у спорті також не пасуть задніх. На ХІ та ХІІ загальноуніверситетських спартакіадах викладачів та співробітників УжНУ, айтівці нашого факультету завоювали «золото» два рази поспіль. Про якість їхньої підготовки красномовно говорять їх звання. Так, професор Володимир Міца є Заслуженим діячем науки і техніки України, академіком Академії наук Вищої школи України, зовнішнім членом Угорської академії наук. Професор Володимир Козубовський є лауреатом Державної премії у галузі науки і техніки. Доцент Олександр Міца – зовнішній член Угорської академії наук, Відмінник освіти України, доцент Олександр Лавер – Відмінник освіти України. Цей список можна продовжувати і далі. А нещодавно, у березні цього року доцента – айтівця Василя Лавера було обрано членом Національної спілки письменників України.

Шановні абітурієнти! Визначайтеся з вашим вибором. Аргументи ми навели серйозні.

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів