У 2019-му депутати Закарпатської облради 28 разів звертались до державної влади з нагальних питань життя краю

У 2019-му депутати Закарпатської облради 28 разів звертались до державної влади з нагальних питань життя краю
Про це йдеться у Звіті голови облради Михайла Рівіса про роботу обласної ради за період із грудня 2018 року до грудня 2019 року.

 

У документі Михайло Михайлович  наголошує, що упродовж звітного періоду активною була нормотворча діяльність депутатського корпусу шляхом внесення відповідних звернень і законодавчих пропозицій до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України, прийняття яких було зумовлено нагальними потребами.

«Основними ініціативами обласної ради були: збереження міжнаціональної злагоди і миру в Закарпатській області;  здійснення регулярного авіарейсу «Ужгород – Київ – Ужгород», а також міжнародних рейсів; вжиття невідкладних заходів з ефективного функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород»; відновлення диференційованих за періодами часу тарифів на електроенергію для непобутових споживачів; спільні пункти пропуску на державному кордоні з ЄС; розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією; необхідність перегляду окремих вимог Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами; пришвидшення упровадження дворівневих завдань зовнішнього незалежного оцінювання; підвищення ефективності транскордонного співробітництва і залучення коштів міжнародної технічної допомоги», - підкреслив Михайло Рівіс.

Також на вимогу дня, на пленарному засіданні 15-ї сесії облради 23 травня 2019 року, у зв’язку із сильними зливами, що пройшли у краї напередодні та завдали значної шкоди населенню, було ініційовано невідкладно звернутися до вищих органів влади щодо визнання цієї повені надзвичайною ситуацією державного рівня, а також відновлення дії Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиси, яка не фінансується уже більше десяти років. Крім цього, було вирішено дофінансувати резервний фонд області у сумі 2,5 млн грн для нагальних потреб з ліквідації наслідків стихійного лиха.

У документі також йдеться про те, що підтримуючи українських моряків, які були захоплені 25 листопада минулого року державою-агресором у нейтральних водах Керченської протоки, депутати облради прийняли актуальне на той час звернення до Президента України, Міністра закордонних справ України щодо необхідності активізувати дипломатичні зусилля у питанні звільнення військовополонених.

У зв’язку зі зменшенням доходів органів місцевого самоврядування, передбачених у законопроєкті про Державний бюджет України на 2020 рік, депутатські фракції та групи, представлені в обласній раді, зініціювали низку невідкладних звернень до вищих органів державної влади на позачергову сесію 13листопада 2019 р. Серед них основні – щодо необхідності збільшення фінансового ресурсу місцевим бюджетам на 2020 рік; щодо будівництва нового аеропорту в Закарпатській області та сталого функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород»; щодо невідкладного фінансування будівництва об’їзної автомобільної дороги навколо м. Берегово та м. Виноградів; щодо відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Нодьгодош»; про дофінансування медичної галузі та ін.

«Загалом за цей час на пленарних засіданнях облради підтримано 28 звернень обласної ради до центральних органів державної влади, що відображають позицію найвищого представницького органу області, враховуючи соціально-економічну ситуацію у країні. Окремі з них мали суспільно значимий резонанс на державному і обласному рівнях, однак деколи реагування на звернення носили формальний характер», – зазначає у звітному документі голова облради.

Виконавчий апарат облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів