Курс валют різко зріс. Закарпатців просять не панікувати!

Курс валют різко зріс. Закарпатців просять не панікувати!
Сьогодні курс валют почав різко рости: щойно в країні запровадили воєнний стан, у людей почалася паніка. Економісти заспокоюють: панікувати немає причин.

 

"Курс піднімають штучно самі ж люди, – переконує валютчик на одному з ринків Ужгорода пан Василь. – Різке зростання курсу долара по відношенню до гривні – цілком закономірна реакція на ситуацію в державі. Але панікувати не варто: не треба бігти міняти гроші, бо люди такими діями самі ж знецінюють гривню".

Вранці курс продажу долара був 28.50, однак співрозмовник стверджує, що вже ціна почала падати: "Деякі ще продають по 28.5, але я вже по 28.3. Це невиправданиа паніка. Думаю, все швидко стабілізується".

До того ж, перед Новим роком ціна закономірно падає, а тому хвилюватися не варто.

"Перед новорічно-різдвяними святами зазвичай в Украіну повертається багато заробітчан, які ввезуть велику кількість валюти. Це призаеде до зниження курсу і стабілізаціі гривні. Варто розуміти, що нинішня ситуація – це не реакція на реалії, а очікування того, як далі будуть розвиватися події", – коментує економіст Валерій Курац.

Додамо, що у неділю вночі під час засідання РНБО голова Нацбанку України Яків Смолій повідомив, що рішення про воєнний стан не вплине на роботу банківської системи. 

"Банківські відділення і офіси будуть працювати у звичайному режимі. Рішення не вплинуть на роботу банків", - сказав пан Смолій.

Uzhgorod.net.ua

 

27 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів