Закарпатці отримали 8,9 млн гривень податкової знижки на свої банківські рахунки

Закарпатці отримали 8,9 млн гривень податкової знижки на свої банківські рахунки
Протягом січня-жовтня 2021 року 3917 громадян отримали на банківський рахунок 8,9 мільйона гривень податкової знижки. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко. За словами очільника податкового відомства краю, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість громадян, які отримали податкову знижку більша, водночас повернена сума менша. Так, протягом січня-жовтня 2020 року 3379 громадянам повернуто 9,2 млн гривень.

 

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області зазначають, що для отримання знижки необхідно:

  • заповнити та по 31 грудня включно подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи;
  • у декларації вказати суму одержаного за рік доходу у вигляді зарплати, вид понесених витрат, їх розмір і розраховану суму податку на доходи фізичних осіб до повернення.

У відомстві наголошують, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів

(робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги). За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування, на офіційному вебпорталі ДПС в «Електронному кабінеті» у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів для використання права на податкову знижку. Щоб подати Декларацію в електронному вигляді через «Електронний кабінет», необхідно отримати кваліфікований електронний підпис у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або у іншого надавача електронних довірчих послуг. При направленні Декларації засобами електронного зв’язку можливо скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. Податківців звертають увагу, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2020 рік, необхідно подати декларацію до 31 грудня 2021 року включно.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів