Головні правила для нашого здоров’я

Головні правила для нашого здоров’я
Як не підхопити ГРВІ?

 

В Україні почався сезон захворюваності на грип та ГРВІ. За даними Центру грипу та ГРВІ МОЗ України, на третій тиждень жовтня захворіли 140 160 осіб.

Основою будь-яких профілактичних заходів є здоровий спосіб життя. Особливу увагу зверніть на режим сну і харчування, відзначає лікар-терапевт клініки Into-Sana Наталія Білаш.

“Додайте в свій раціон продукти, які містять вітаміни А (гарбуз, морква), С (ківі, брокколі, лимони, апельсини, мандарини, грейпфрути) і Е (мигдаль, арахіс, соняшникова олія і вершкове масло, горобина, шипшина). Харчування має бути збалансованим. Не варто виключати з раціону молочні продукти, оскільки вони дозволяють нормалізувати мікрофлору кишечника, що сприяє зміцненню імунітету”, – говорить медик.

Контрастний душ, ходьба босоніж, обливання і обтирання холодною водою – все це допоможе зміцнити організм. Загартовуватися потрібно з малого: спочатку варто використовувати теплу воду, поступово знижуючи її градус.

Намагайтеся якомога менше часу перебувати в місцях великого скупчення людей, після поїздки в громадському транспорті обов’язково мийте руки; регулярно провітрюйте приміщення, де навчаєтесь, працюєте, спите.

“Статистика говорить про те, що люди, які промивають ніс сольовим розчином, під час спалаху ГРВІ хворіють рідше: промивання дозволяє змити хвороботворну флору в порожнині носа. Для такої профілактики використовуються розчини морської солі або спеціальні спреї на основі морської води”, – додає лікар.

Курці хворіють частіше, а сама хвороба протікає важче. Дим висушує слизову оболонку і опірність організму знижується. Вживання алкогольних напоїв, особливо в зимовий період, тільки посилить зневоднення і навантаження на серцевий м’яз, збільшуючи пульс і підвищуючи тиск.

Ще один дієвий метод проти вірусних захворювань – вакцинація. Зазвичай щеплення від грипу роблять за кілька місяців до епідемії. Лікар сам повинен підібрати вакцину і вакцинуватися потрібно тільки в медичній установі. Щеплення від грипу досить ефективні: в дев’яти з десяти випадків зараження вірусом не відбувається. Але слід взяти до уваги, що вакцина захищає тільки від грипу, а не від усіх ГРВІ.

Нагадаємо, українці почали масово хворіти на грип та ГРВІ. Згідно з оперативними даними в Київській області на 42 тижні 2017 року (16.10-22. 2017 г.) на грип та ГРВІ захворіли 11 408 осіб.

Раніше повідомлялося, що в епідемсезоні 2017-2018 рр. в Україні очікують появу трьох штамів грипу, серед яких вже відомі “Гонконг”, “Брісбен”, а також новий штам “Мічиган”, який є підвидом “свинячого” грипу й має схожі симптоми захворювання.

Інкубаційний період ще невідомого українцям вірусу “Мічиган”, який відрізняється важким перебігом із великою ймовірністю виникнення ускладнень, складає від чотирьох до семи днів.

Джерело: “Сегодня”

 

05 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів