Яку погоду чекати закарпатцям на Великдень

Яку погоду чекати закарпатцям на Великдень
Ужгород.нет звернувся до Закарпатського обласного гідрометеорологічного центру із проханням розповісти про їхні прогнози для області на найближчий тиждень та пасхальні вихідні.

 

Так, начальник відділу метеорології Закарпатського гідрометеорологічного центру Андрій Золотарьов повідомив, що сонячна погода збережеться в області лише найближчі кілька днів. Далі варто очікувати на погіршення погодних умов.

«Поки що у нас зберігається вплив антициклону. Але уже в неділю, 24 квітня, через нашу територію пройде фронтальна зона із короткочасними дощами і грозами. Температура трохи знизиться. Якщо зараз максимальна температура на рівнині у нас +19, то в понеділок-вівторок буде вже 12-14. І фактично з неділі до 2 травня буде зберігатися вплив циклонічних процесів. Буде потужна депресія з кількома центрами. Важливо те, що буде хмарність або  мінлива хмарність і дощі. Основні дощі будуть 24, 25, 28 квітня. Це те, що основне і стосується Ужгорода. А по області фактично кожен день – короткочасні дощі грозового характеру», - пояснив синоптик.

Розповів Андрій Золотарьов і про попередні прогнози на великодні вихідні:

«Що стосується великодніх свят, то ситуація поки дещо розмита. За розрахунками на сьогоднішній день вночі на 1 травня – без істотних опадів. Орієнтовно в 10-11 годин 1 травня підуть дощі. І практично на весь день. Вони збережуться і вночі на 2 травня, а вже 2 травня дощі почнуть слабшати і в Ужгороді їх далі не буде. Поки що це попередні дані. Точніше можна буде сказати за кілька днів".

uzhgorod.net.ua

 

22 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів