В Ужгороді можна побачити особливості архітектури всіх синагог Східної та Центральної Європи кількох століть

В Ужгороді можна побачити особливості архітектури всіх синагог Східної та Центральної Європи кількох століть
Виставка робіт фотохудожника й історика архітектури Рудольфа Клейна "Синагоги Східної та Центральної Європи 1782-1944" відкрилася вчора, 4 березня, в Ужгороді у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту.

 

Відвідувачі можуть ознайомитися з архітектурою східно- та центральноєвропейських синагог, здійснити "подорож" сакральними архітектурними пам’ятками єврейського народу – зруйнованими і відродженими синагогами ХVІІІ–ХХ століть.

На урочистому відкритті були присутні Генеральний консул консульства Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, консули Ласло Віда та Ласло Куті, заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Мікулін, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, ректор Закарпатського художнього інституту Іван Небесник, історики, мистецтвознавці, діячі культури, журналісти.

Як зазначалося, історія синагог Східної та Центральної Європи є не послідовністю сухих наукових даних, а цікавою хронікою співіснування культур цього регіону.

Виставку організувало Генконсульство Угорщини в Ужгороді за підтримки Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини.

Експозиція працюватиме до 1 квітня 2016 року.

 

05 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів