Мукачівський прикордонний загін «відвоював» у місцевої влади 18 земельних ділянок

Загальною площею майже 35 га і вартістю 1013060,21 грн.

 

Адміністрацією Державної прикордонної служби спільно з Мукачівським прикордонним загоном продовжують  вживатись дієві заходи щодо повернення у державну власність земельних ділянок, розташованих вздовж лінії державного кордону, які з порушенням закону були передані місцевими органами влади у власність фізичним особам.

Результатом проведеної роботи є й сьогоднішнє рішення Берегівського районного суду  щодо повернення у державну власність в особі Мукачівського прикордонного загону 18 земельних ділянок загальною площею майже 35 га.  Вартість цих земель складає 1013060.21 грн., повідомили у прес-службі Мукачівського прикордонного загону.

Як вже раніше повідомляла прокуратура Закарпатської області, колишнім керівництвом головного управління Держземаґентства у області, було незаконно виділено 28 земельних діялнок уздовж лінії державного кордону в прикордонній смузі.

Ці землі, наголошував прокурор області Володимир Янко, є землями оборони і надавати їх у приватну власність не мали права, адже це є грубим порушенням вимог ст. 84 Земельного кодексу України, ст. 3 Закону України «Про використання земель оборони», інших законодавчих та підзаконних нормативних актів.

Проте внаслідок тривалої у часі бездіяльності службових осіб органів охорони державного кордону на сотні гектарів земель прикордонної смуги відсутні правовстановлюючі документи, що дозволило окремим посадовцям скористатися і незаконно виділити закарпатцям вказані землі, пише прокуратура, яка продовжує повертати незаконно надані у власність землі державі. 

 

21 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів