Як ракети літали над Карпатами! (ФОТО, ВІДЕО)

Це трапилося в небі над Хустом...

 

20 січня у Хусті пройшли змагання з ракетомоделювання. Вихованці Хустського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді не тільки власноруч виготовили моделі ракет, але й запускали їх разом з наставником – керівником гуртка Василем Вучканом. А судив неординарний поєдинок майстер спорту, суддя міжнародної категорії, багаторазовий чемпіон України Олександр Погребняк.

2

Між іншим, ракетомодельний спорт у місті над Тисою відроджено недавно. І подібні заняття з дітлахами у межах області проводяться тільки в Ужгороді та Хусті. Відрадно, що школярі міста над Тисою є постійними учасниками та переможцями різноманітних конкурсів і виготовляти моделі літаючих апаратів їм надзвичайно цікаво, тож популярність ракетомоделювання із року в рік зростає, інформує МедіаХуст.

3

-У гуртку займається майже два десятки дітей. Переважно це учні 5-8 класів. Школярів дуже захоплює процес виготовлення ракет. Хоча зробити їх і неважко, але у справі є ряд тонкощів. До речі, моделі багаторазові, після запуску вони здійснюють політ і повертаються на землю, не розбиваючись, адже оснащені спеціальними парашутами, – зазначив заступник директора ХМЦНТТУМ Золтан Енеді.

 

21 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів