Ожеледиця – основна причина травм

Саме ожеледиця за останні  дні стала причиною не лише забоїв, а й переломів кінцівок та струсів головного мозку краян. Серед пацієнтів травмпунктів – люди різних вікових категорій.

 

Аби не провести більше місяця в гіпсі, радимо бути більш обачними. Бо саме поспіх збільшує небезпеку слизоти, тому виходьте із дому не поспішаючи. Кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без великих каблуків.

Про всяк випадок під час ходьби в такі дні будьте напоготові до падіння. Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. В руках не рекомендується нести сумки чи пакети. Не тримайте руки в кишенях — це збільшує можливість не тільки падіння, а й більш важких травм, особливо переломів. Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом.

Пам'ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, призводить, як мінімум, до каліцтв, а, можливо, й до загибелі.

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, з’явилась припухлість на місці ушкодження — терміново зверніться до лікаря в травмпункт.

Увага і обережність – головні принципи поведінки, яких слід дотримуватись під час ожеледиці.

 

19 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів