Паводок на Тисі розкрив десятки любительських труб у захисній дамбі та підтопив людські обійстя

Труби в дамбі були самовільно прокладені людьми для поливу своєї городини.

 

Рівень води на обійстях по вулиці Волошина у виноградівському селі Великі Ком'яти пішов на спад ще позавчора, коли було розкопано правобережну дамбу нижче колишньої ткацької фабрики. А зараз двори вже сухі, хоч на дворі не перестає іти дощ і мокрий сніг.

Таку інформацію сьогодні надав начальник Виноградівського міжрайонного управління водного господарства Станіслав Коломис.

Нагадаємо, на початку цього тижня під час паводку нижче ком’ятського млина утворилися два прориви шириною 10 та 2 метри, через які річкова вода хлинула на людські городи та у двори по вулиці Волошина.

Прикро констатувати, але в підтопленні своїх домівок, як з’ясувалося, винні і самі мешканці,- розповів Станіслав Коломис.- Адже пориви сталися саме у тих місцях, де вони брали землю для городів із берегового укріплення. Окрім того, паводок розкрив і десятки труб у захисній споруді, самовільно прокладених людьми для поливу городини, інформує ГК.

Ціною таких необачних дій стало підтоплення дворогосподарств. Можна тільки гадати, якими були би втрати селян, якби паводок стався у пору, коли їхні земельні ділянки густо вкриті зеленою капустою, помідорами, перцем. Бо ж вирощуванням цих овочів тут кормляться більшість місцевих родин.

 

15 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів