«Телефоніст» перешкоджає нормальній роботі поліції Закарпаття! (ФОТО, ВІДЕО)

За що на чоловіка склали протокол за ст.173 КУпАП (Дрібне хуліганство).

 

Як пояснює Вікіпедія, Пранк (від англ. Prank - витівка; жарт) - телефонне хуліганство, телефонний розіграш. Люди, практикуючі Пранк, називаються пранкери. Під гарячу руку хуліганів потрапляють екстрені служби (пожежники, поліція, швидка), держустанови, зірки шоу-бізнесу, пересічні громадяни. Психологи вважають, що подібне хуліганство дає ілюзію влади над іншими людьми, тобто, знущаючись над своєю жертвою, пранкер намагається самоствердитися.

Тррр-тррр-тррр - задзвенів телефон «колл-центру» ужгородсько-мукачівської лінії 102...

- Поліція міста Ужгорода слухає Вас, - чемно відповідає диспетчер «колл-центру».

- Будь проклятий! - відповідає чоловічий голос на тому кінці дроту.

- Нащо Ви так зі мною? - питає диспетчер.      

- Проклятий, будь ти проклятий! - знову й знову повторює той самий голос.

Через деякий час... Тррр-тррр-тррр - і тиша в трубці. Тррр-тррр-тррр - знову тиша. Тррр-тррр-тррр - «Пішли ви на …, я вас всіх… та ви всі с…», - ось такі образи та звинувачення на свою адресу змушені були нещодавно вислуховувати оператори ужгородсько-мукачівської лінії 102. Як його не вмовляли не займати без причини гарячу лінію - нічого не допомагало. Чоловік знову починав усіх проклинати. І це продовжувалось як вдень, так і вночі.

Як виявилося, "діставав" диспетчерів ужгородський пенсіонер Іван Федорович, якому, чомусь, постійно заважали сусіди... Ми пішли з дільничним інспектором в будинок, де живе Іван Федорович, і опитали його сусідів. Ніхто не сказав нічого поганого про жодного свого сусіда, окрім... самого Івана Федоровича!

- Ті сусіди, що вже виїхали, - просто золоті люди! Так він на них писав (у поліцію) кожний день! За нових сусідів поки-що нічого не можу сказати, але він буде писати на всіх, хто живе над ним, - розповіла нам сусідка поверхом вище помешкання Івана Федоровича.

Зайшли ми і в квартиру до самого Івана Федоровича. Він показав нам ванну, де зі стелі у два тазики, дійсно, капає вода. Але коли приходив ремонтник і пояснював, що то через старі труби і сусіди зверху тут не винуваті, Іван Федорович йому не повірив. Чоловік у всьому звинувачує сусідів, і байдуже, що ті вже нові. Каже – то все обман.

Можливо, дідусеві просто одиноко і нудно, й таким способом він "вбиває" час і розважається? Але такі розваги телефонних пранкерів заважають нормальній роботі поліції. Адже для операторів, що приймають виклики людей, які потребують справжньої допомоги, важлива кожна секунда, кожна хвилина. У кожному окремому випадку людина чекає поради, швидких дій правоохоронців, або й просто консультації.

Тому  Управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області прийняло рішення притягнути до адміністративної відповідальності громадянина, який умисно, з хуліганських мотивів здійснював численні, значні за тривалістю та беззмістовні телефонні дзвінки по лінії «102», чим перешкоджав нормальному функціонуванню поліції та ускладнював своєчасне реагування на інші повідомлення громадян, повідомили у Відділі комунікації ГУНП в Закарпатській області. На хулігана склали протокол за ст.173 КУпАП (Дрібне хуліганство).

 

07 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів