Не поспішайте викидати пластикові пляшки! Ви здивуєтеся, де вони вам можуть згодитися

Цікаве застосування пластиковій тарі у господарстві знайшов хмельниччанин.

 

Віталій Шишук із Нетішина Хмельницької області відтепер не викидає пластикові пляшки з-під мінеральної води чи солодких напоїв у сміття. Він виготовляє з них рибальську волосінь, мотузки та інші корисні в господарстві речі. Для цього змайстрував саморобний пристрій, за допомогою якого розпускає пляшки на смужки різної ширини, пише газета "Факт! Життєва правда".

«На його виготовлення потратив півгодини. Ідею почерпнув із відео, яке побачив в Інтернеті. Передивлявся декілька разів поспіль, очей не міг відвести. Потім удосконалив по-своєму. І тепер маю міні-верстат», – каже 30-річний інженер.

Основою пляшкоріза, а саме так назвав свій пристрій Віталій, слугує алюмінієвий кутник, на якому зроблено надрізи різної ширини: від кількох міліметрів до сантиметра. Також використав леза від канцелярського ножа, дерев’яний брус та прут. Готовий пристрій закріплює в лещата.

Перед тим, як розпустити пластикову пляшку на стрічку, Віталій від неї рівно відрізає верхню звужену частину. Одягає на прут і підганяє край пляшки до одного з надрізів. Щойно відділяється початок стрічки, тягне за нього, доки лезо не дійде дна. Ось, власне і вся технологія. Виготовлену таким чином стрічку використовував також для зв’язування арматури під заливання бетоном. А ще вона корисна для інструментів. Якщо обмотати ручку і присадити за допомогою фена, то такий інструмент ніколи не вислизне з рук.

Микола ЗАВЕРУХА

 

20 жовтня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів