Меценати допомагають облаштовувати прибудинкові території, а окремі члени Громадської ради вимагають за це «моральну компенсацію»! (ВІДЕО)

Декілька місяців тому жителі будинків на Бестужева, 14, Легоцького, 33 та Богомольця, 30, в Ужгороді привели до ладу занедбаний двір та звели новий сучасний дитячий майданчик.

 

Декілька місяців тому, мешканці будинків на Бестужева, 14, Легоцького, 33 та Богомольця, 30, в Ужгороді привели до ладу занедбаний двір та звели новий сучасний дитячий майданчик.

Тут власними силами та за сприяння меценатів громада облаштувала майданчик для гри в баскетбол і волейбол, футбольне поле, гойдалки, будиночок для дітей та багато інших атракцій для малечі. Проте, як виявилося згодом, на земельну ділянку, на якій розташоване футбольне поле, зазіхає член Громадської ради при Ужгородській міській раді Володимир Галас. Чоловік вимагає від громади моральної компенсації у розмірі 5-и мільйонів гривень за «зіпсовану» ділянку. Люди обурені, адже тут планують звести чергову «бужню».

«Треба зупинити це свавілля. Ми хочемо зберегти цю територію для наших дітей і не дозволимо, аби у нас відібрали те, що має належати громаді. Допоки тут був пустир, ніхто ділянкою не цікавився», – розповідає голова ЖБК «Горняк» Йосип Райхель.

Та це не єдина земельна ділянка, на яку зазіхає Володимир Галас. Забудувати він планує і клаптик зеленої зони між будинками на Бестужева, 4, Бестужева, 8 та Легоцького, 23. Допомогти людям відвоювати прибудинкові території зголосилася депутат Ужгородської міської рад Ольга Травіна, яка зазначила: «Ужгородська міська рада готова запропонувати матеріальну компенсацію за цю земельну ділянку, або ж винайти аналогічну земельну ділянку для здійснення паном Галасом підприємницької діяльності. Але ми просимо його не воювати, а стати на бік громади цього району і проявити добру волю, поставивши на цій території лавиці, або, хоча б, відремонтувавши алеї».

Мешканці скаржаться: тих активістів, які намагаються протистояти забудовам, залякують та подають на них до суду . Проте люди налаштовані категорично й обіцяють до останнього відстоювати право на  дані земел­ьні ділянки, пише "Галагов".

 

12 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів