Із 60 тисяч доз вакцин проти поліомієліту на Закарпатті зилишилися лише дві

Тільки 27% матерів розуміють, що поліомієліт може закінчитися паралічем. Тому дуже важливо донести до них цю інформацію, переконати в необхідності убезпечити дитину від таких наслідків.

 

Батьки повинні з розумінням поставитися до масової вакцинації проти поліомієліту

Тому МОЗ готує потужну вакцинацію в регіонах України проти поліомієліту. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України з посиланням на заяву заступника Міністра охорони здоров’я Ігоря Перегінця та представника ВООЗ та ЮНІСЕФ.

Заступник міністра розповів про перше реагування на поширення захворювання на поліомієліт в Україні. Так був створений оперативний штаб з реагування та протидії захворювання на поліомієліт, в який увійдуть представники відповідальних підвідомчих структур та міжнародних організацій ВООЗ і ЮНІСЕФ; організовано швидке отримання другої партії гуманітарної допомоги вакцин проти поліомієліту; проведено посилення епіднагляду в країні лабораторною мережею ДСЕС; розроблена інструкція по роботі медичних працівників, рекомендацій для батьків.

«Діти будуть вакцинуватися незалежно від іммунізаційного статусу і безкоштовно. Ми будемо докладати максимум зусиль, щоб за допомогою наших міжнародних партнерів про необхідність цієї імунізації знали якомога ширше», – заявив Перегінцев.

На даний момент на складах ДП «Укрвакцина» МОЗ України знаходиться 600 тис інактивованої та 1 млн 100 тис. доз оральної полівакцини, які будуть розподілені і направлені в регіони протягом найближчих 1 – 1,5 тижнів. Також В. Перегінець зазначив, що в регіонах України ще є в наявності залишки вакцини проти поліомієліту – приблизно 60 тис доз, з них майже 2 тис – у Закарпатті.

«В Україні тільки 27% матерів розуміють, що поліомієліт може закінчитися паралічем. Тому дуже важливо донести до них цю інформацію, переконати в необхідності убезпечити дитину від таких наслідків. Батьки повинні з розумінням поставитися до масової вакцинації проти поліомієліту», – підкреслив заступник міністра охорони здоров’я України.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров’я підтвердили спалах поліомієліту в Україні.

Раніше влада Південної Кореї на зустрічі з іноземними дипломатами заявила про закінчення епідемії вірусу близькосхідного респіраторного синдрому (MERS). Нагадаємо, перші випадки захворювання близькосхідним респіраторним синдромом, вакцини від якого досі немає, були відзначені в 2011 році в Саудівській Аравії.

 

07 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів