Колишній «вотчині» Москаля на Сході України віщують біду!

Екс-керівник військово-цивільної адміністрації Луганщини тримав усіх  "у шорах", а тепер туди відкрита дорога для "ЛНР"?

 

Зміна керівництва на Луганщині може мати негативні наслідки для регіону. У Сєвєродонецьку, який сьогодні де-факто є обласним центром Луганщини, реакція на переведення Геннадія Москаля у Закарпатську область доволі бурхлива.

Про це у коментарі IA ZIK зазначив театральний режисер з Сєвєродонецька Олександр Шмаль.

«Я оцінюю це вкрай негативно. Зрозуміло, що на Закарпатті сталася біда, але Москаля забрали з прифронтової зони. Треба розуміти, що в тому ж Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному більшість представників влади – це колишня Партія регіонів, а Москаль їх «тримав у шорах». Він їх не змінював, оскільки це виборні посади. Реакція у Сєвєродонецьку доволі бурхлива. Навіть більш-менш адекватні регіонали переживають, оскільки у них там бізнес», – говорить режисер.

За словами Олександра Шмаля, у Сєвєродонецьку кілька разів зовсім не було світла через те, що бойовики обстрілювали Луганську ТЕС і пошкодили енергоблоки. Потім Геннадій Москаль сам туди їхав – на лінію фронту. Він також їздив на передову, привозив «гуманітарку» та зарплати на БТРі, зазначає сєвєродончанин.

Водночас, говорячи про переведення колишнього очільника Луганщини у Закарпатську область, режисер зазначає: «Якщо хочеш провалити кампанію – зміни керівника. У мене таке враження, що хочуть здати Сєвєродонецьк, а заодно і Лисичанськ, Рубіжне, Кремінну, оскільки ці міста зовсім поруч».

Крім того, він додає, що про нинішнього т.в.о. губернатора ніхто нічого не знає, хоч він останнім часом і був заступником Москаля.

Нагадаємо, 11 липня, у Мукачевому на території оздоровчо-спортивного клубу «Антарес» відбулася перестрілка між бійцями Правого сектору та охоронцями екс-регіонала Михайла Ланя за участю місцевих міліціонерів. У результатів загинуло троє людей, семеро поранені.

Попередньо, причиною збройного конфлікту став перерозподіл ринку контрабанди.

Закарпатська прокуратура кваліфікувала події у Мукачевому як теракт.

Після збройної сутички бійці Правого сектору переховуються в лісах Закарпаття поблизу Мукачевого.

Як повідомив заступник провідника Правого сектору Андрій Тарасенко, на сьогодні з ними немає зв’язку. Їх шукають спільно з Антитерористичним центром СБУ.

Правий сектор висунув свої вимоги до влади: заарештувати усіх винуватців трагедії з боку бандитів і міліції, котрі відкрили вогонь першими, відставка всього керівництва силових органів в області, ініціювання арешту Ланя і Медведчука, які стоять за цим усім, і відставка Авакова.

Після цих подій голова Закарпатської ОДА заявив, що повертається у рідне селище і буде займатися виробництвом. Крім того, всі голови РДА на Закарпатті написали заяви на звільнення.

Новим очільником Закарпатської області призначено колишнього керівника Луганщини Геннадія Москаля.

 

17 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів