Бограч-рекордсмен України зварили на Закарпатті (ФОТО)
Зареєструвала рекорд на Берегівщині представниця національного реєстру рекордів.
Офіційний рекорд України щойно зафіксували на Берегівщині – на території курорту «Термальні води Косино».
Зареєструвала рекорд представниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова. Вона повідомила, що команда експертів із Києва зафіксувала встановлення нового рекорду: сьогодні у Косино зварили бограч об’ємом 2496 л. Попередній рекорд із цієї категорії був встановлений минулого року та становив 2030 літрів, пише Голос Карпат.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Працювали над приготуванням рекордного гуляшу 4 місцевих поварів. Варити бограч почали ще о першій ночі, відтак готувалася страва понад 11 годин.
Для приготування кухарі використали 625 кг свинини, майже 92 кг копченого сала, 917 кг картоплі,200 кг цибулі, 47 кг свіжого перцю, понад 8 кг ерош пішти та ще кілька сотень кілограм інших інгредієнтів.
Наразі усі гості фестивалю бограчу мають можливість скуштувати страву-рекордсмена. Щоправда, порція юшки вартує цілих 40 грн.

До цієї новини немає коментарів