Неповнолітній ужгородський вчений став світовою знаменитістю (відео)

Ми раді оголосити імена 15 фіналістів конкурсу наукових проектів серед молоді Google Science Fair 2014. До числа 15 найвидатніших, на думку авторитетного журі, робіт увійшов й проект представника України - 13-річного Марка Дробнича з Ужгорода.

 

Ідея проекту “Шкільний презентаційний мікроскоп з віддаленим управлінням” народилася у Марка після того, як він дізнався, що в багатьох українських школах немає мікроскопів для вивчення курсу біології. Свій мікроскоп він побудував на основі LEGO Technik і LEGO Mindstorm EV3. Управляти мікроскопом можна з будь-якого Android-пристрою через Bluetooth, а зображення можна транслювати за допомогою програми Google Hangouts. Марк зняв відео, в якому особисто представляє свій проект.

Перед суддями Google Science Fair цього року знову стояло складне завдання - з безлічі цікавих проектів обрати найкращі. До числа робіт фіналістів потрапили найрізноманітніші проекти: від допомоги людям з хворобою Альцгеймера до поліпшення стану навколишнього середовища за рахунок зменшення забруднення та портативного екологічного приладу з очищення води.

І це тільки деякі з прикладів 15 неймовірних проектів, які стали фіналістами четвертого конкурсу Google Science Fair. Від України до Австралії, від Індії і до Канади - цього року юні науковці віком від 13 до 18 років зробили ще один крок на шляху до наукового визнання та успіху. Ознайомитися з усіма 15 проектами-фіналістами можна на веб-сайті Google Science Fair.

Окрім призів в основному конкурсі, Scientific American присудив спеціальний приз “Наука в дії” проекту, який намагається вирішити соціальні, екологічні, етичні проблеми, проблеми здоров'я і благополуччя, щоб зробити життя краще. Цього року почесний приз отримав проект Кеннета Шінозука з Нью-Йорка щодо створення спеціального сенсора для літніх людей з хворобою Альцгеймера. Володар спеціального призу “Наука в дії” отримає грант 50 000 дол. США, також Scientific American буде курирувати його протягом одного року, що дозволить переможцю продовжити дослідження і далі розвивати свої ідеї.

Що ж далі очікує наших юних науковців? У вересні цього року всі вони запрошені в штаб-квартиру Google в Маунтін-В'ю, Каліфорнія, де представлять свої проекти нашій міжнародній групі суддів та поборються за призи у вікових категоріях (13-14 років, 15-16 років і 17-18 років) і головний приз: грант $50 000 на навчання, 10-денну поїздку на Галапагоські острови в складі експедиції National Geographic, можливість побувати на космодромі Virgin Galactic і багато іншого.

Крім того, цього року ви зможете самі обрати свого фаворита серед представлених проектів, а переможець отримає приз глядацьких симпатій. Починаючи з 1 вересня, ви можете підтримати фіналістів і проголосувати за улюблений проект на сайті Google Science Fair.

Імена переможців будуть оголошені під час церемонії нагородження, яка відбудеться 23 вересня і транслюватиметься в прямому ефірі на нашому YouTube-каналі та веб-сайті. Отже не забудьте приєднатися до нас, щоб першими дізнатися імена переможців.

Google вітає всіх фіналістів і володаря призу “Наука в дії” і бажає удачі і нових звершень!

 

Про компанію Google

 

Інноваційні технології пошуку компанії Google щодня служать мільйонам людей провідниками в світ інформації. Заснована в 1998 р. аспірантами Стенфордського університету Ларрі Пейджем та Сергієм Бріном, компанія Google сьогодні є лідером веб-ринку у світі. Штаб-квартира корпорації Google знаходиться в Кремнієвій долині, представництва компанії розташовані в Північній Америці, Європі та Азії. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті компанії: www.google.com.ua.

 

 

Контакти для преси

 

Google

+38 067 778 54 30

Марина Тарасова ([email protected])

 

PBN Hill+Knowlton Strategies

+38 044 586 63 50

Євгеній Качалін ([email protected])

Ірина Комісарук ([email protected])

 

 

 

07 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів