Спікер парламенту закликав світ надати Україні військову допомогу

Українська влада закликає світову спільноту надати військову допомогу для боротьби з тероризмом.

 

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до світової спільноти із закликом надати військову допомогу в боротьбі з тероризмом, повідомила прес-служба парламенту України.

"Міжнародний тероризм не має кордонів, меж або національності. Терористична загроза - загроза не тільки України або українського народу, це загроза всьому світу. Ніхто не захищений від терористичної загрози, тому знищити тероризм - спільне завдання всього цивілізованого світу. Чим швидше ми це зробимо, тим більше зможемо врятувати і захистити людей", - передає слова Турчинова прес-служба

За його словами, через спроби "деяких західних політиків домовитися з Путіним, щоб утихомирити агресора, Росія нахабніла все більше". За його словами, Росія посилювала військові дії проти України і щоразу використовувала потужніші протиповітряні ракетні системи, "які вже можуть вражати цілі на висоті 10 000 метрів і більше".

Керівник парламенту також зазначив, що як тільки почалася російська агресія, він "не раз звертався до міжнародного співтовариства і керівників провідних країн із проханням надати нам сучасну зброю".

"Сучасні засоби виявлення військових цілей і надточна зброя могли б знищити пускові установки терористів і їхніх російських кураторів у лічені дні. Вони могли б допомогти попередити падіння "Боїнга", а також врятувати життя багатьох українців... Звичайно, ми дякуємо за підтримку, за всі співчуття та економічні санкції, але вже прийшов час поставити крапку агресії, прийшов час всьому цивілізованому світу об'єднатися з Україною і допомогти знищити терористів, хай де б вони були, почавши поставки нам сучасної зброї та військової техніки", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, вчора в Донецькій області впав малайзійський авіалайнер Боїнг 777, всі 298 пасажирів загинули.

У МВС України заявили, що, ймовірно, пасажирський літак збили із зенітно-ракетного комплексу Бук.

Сепаратисти заперечують причетність до падіння малайзійського Боїнга, хоча до появи інформації про катастрофу пасажирського авіалайнера російські ЗМІ з посиланням на прихильників самопроголошеної "Донецької народної республіки" повідомляли, що сепаратисти збили український транспортний літак.

У самопроголошеній ДНР заявили, що вже знайшли "чорні ящики" на місці катастрофиБоїнга і передадуть їх на експертизу до Москви.

 

18 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів