У гірському селі Тячівщини дітям небезпечно вчитися

В Закарпатській глибинці – селі Лопухово, школа, де навчається півтисячі учнів, гниє зсередини. Навіть косметичні ремонти не можуть приховати слідів руйнувань. Місцеві бояться, що школа може завалитися прямо на дітей.

 

Школа збудована ще у 60-х рр минулого століття – поспіхом, без плану та розрахунків. Вже через декілька років фундамент почав просідати, а стіни разом з перекриттям руйнуватися. В той час школу відвідувало понад 500 учнів. Трагічний випадок з одним і став тривожним дзвоником для всієї громади. 

 
Слід зазначити, що приміщення школи було визнане аварійним ще у 1986 році. Зрозуміло, що з роками стан будівлі не покращився. В школі царює грибок. Косметичні ремонти, які щорічно проводяться за рахунок батьків, завдають чимало шкоди. Трухляві стіни (а школа збудована із дерева) в поєднанні із пластиковою обшивкою класних приміщень  - небезпечна комбінація. Деревина запарюється і гниє, через що всередині дихати практично неможливо. 

 
Школу не врятує навіть капітальний ремонт – її потрібно повністю перебудувати. Та вчителі, як і батьки школярів, переживають, що ця проблема ляже на їх плечі.

 

04 червня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів