«Тіла іноземців-терористів не повинні удобрювати землю України» - ДПС

У Державній прикордонній службі України безперешкодний вивіз тіл членів незаконних збройних формувань (НЗФ) з території України до Росії пояснюють гуманітарною місією України.

 

Помічник голови Держприкордонслужби Сергій Астахов, відповідаючи на запитання, чому безперешкодно вивозять тіла загиблих членів НЗФ через український кордон в Росію, зазначив: "Вивозять не прикордонники".

При цьому Астахов заявив: "Наскільки я володію інформацією, Україна демонструє свою гуманітарну місію. І тих іноземців, які були на нашій території, ми їх (тіла - ред.) просто повертаємо. Вони не потрібні для того, щоб удобрювати землю України".

За словами помічника голови Держприкордонслужби, за останні два тижні почастішали спроби прорватися через українсько-російський кордон.

"Незважаючи на те, що є ознаки того, що російські війська поступово продовжують відходити від українського кордону, останні два тижні на нашому спільному з РФ кордоні, на жаль, збільшилася кількість спроб прорватися через кордон, і фактично ми його (кордон - ред.) вважаємо зараз лінією фронту, на якій майже щодня відбуваються збройні сутички", - пояснив Астахов.

Водночас він відзначив, що випадків нападу на українські пункти пропуску безпосередньо з території РФ немає. "Є спроби блокування, захоплення, обстрілу з боку України терористами, які знаходяться на території України. З формальної точки зору, росіян ми не можемо звинуватити в тому, що вони втручаються в роботу наших пунктів пропуску", - пояснив помічник голови Держприкордонслужби.

 

30 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів