На Минайській мотоцикліст збив підлітка (оновлено)

Наслідки ДТП : мотоцикліст і підліток в реанімації.

 

По телефону «102» до Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від чергового лікаря міської лікарні про те, що до них було доставлено двох мешканців міста з тілеснимми ушкодженнями, характерними для дорожньо-транспортної пригоди.

На місце пригоди відразу прибули слідчо-оперативна група міськвідділу міліції та працівники відділення ДАІ. З’ясувалося, що дорожньо-транспортна пригода сталася за участю 30-річного мотоцикліста – любителя швидкої їзди та 17-ріного школяра, який в цей злощасний час повертався додому.

Було встановлено, що ужгородець, керуючи швидкісним мотоциклом «Сузукі», на великій швидкості здійснив наїзд на пішохода-школяра, який перетинав проїжджу частину дороги в межах пішохідного переходу. Зазначимо, що при цьому інші учасники дорожнього руху зупинили свої автівки, щоб пропустити пішохода.

 Внаслідок дорожньо-транспортної приготи школяра у важкому стані без свідомості було госпіталізовано в реанімаційне відділення міської лікарні.

Під час медичного огляду у водія мотоцикла було виявлено тілесні ушкодження у вигляді – закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозгу, травматичного шоку, переломів лівого передпліччя та стегна.

Як стало відомо згодом, цей мотоцикліст вже не вперше потрапляє в дорожньо-транспортну пригоду. Менше року тому, не дотримавшись безпечної відстані, він допустив зіткнення на своєму мотоциклі з мікроавтобусом на об’їзній дорозі. На щастя, тоді тіхто не постраждав.

Наразі обидва учасники дорожньої пригоди знаходяться на лікуванні. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Транспортний засіб поміщено на штрафмайданчик.

Ужгородський міськвідділ вкотре звертається до водіїв: будьте уважні при проїзді пішохідних переходів та в місцях можливої появи людей. Крім того, будьте максимально обережними під час руху в несприятливих умовах. Пам’ятайте, що туман, сніг, дощ знижують видимість, тому неухильно дотримуйтесь швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

 

20 травня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів