Закарпатська риба в небезпеці!

Рибалки Хустщини кажуть, що під час нересту в Нижньому Бистрому будують нову міні-ГЕС.

 

Про це йдеться у листі, що надійшов на електронну пошту Закарпаття онлайн.

6 квітня представники громади рибалок Хустщини проводили рейд по виявленню браконьєрів на ріці Ріка в Хустському районі. Було встановлено, що під час нересту який має забезпечуватися забороною рибальства і зупиненням будь-яких дій на водних об'єктах, на ділянці річки Ріка у селі Нижній Бистрий Хустського району в районі ГЕСу ведеться будівництво нової малої ГЕС.

На запитання, хто веде будіницво і чому воно проводиться під час нересту риби, будівельники відповіли лайкою і сказали, що будівництво погоджено з Закарпатською ОДА ще три с половиною роки тому. При цьому, жодних дозволів у них при собі не було.

Як інформують рибалки, в ріці Ріка нерестятся такі риби як харіус дунайський, лосось дунайський, форель райдужна, мирон-вусач (мерена), які занесені до Червоної Книги України.

"Вважаємо, що регулювання русла ріки Ріка та будування на ній нової міні-ГЕС призведе до катастрофічних наслідків та зникнення цих рідкісних видів риб. А тому просимо від усіх небайдужих допомоги у висвітленні цього питання", - пишуть автори листа.

 

11 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів