Лікарі кажуть, що у Жанни Фріске є шанси на одужання

На днях майже всі пост радянські держави облетіла шокуючи новина, що у відомої російської співачки Жанни Фріске остання стадія раку мозку. За словами лікарів, у зірки найбільш частіша з первинних пухлин. Ознаки залежать від того, які зони уражені, пише Viva.

 

Нейрохірург, кандидат медичних наук Ігор Борщенко прокоментував хворобу відомої російської співачки Жанни Фріске а також розповів про її шанси на одужання.
"Якщо освіта виникла ближче до кори головного мозку і зачіпає центри, що відповідають за мову або рух, то симптоми проявляються практично відразу. Це можуть бути непритомність, раптові порушення мови або координації рухів. Але якщо пухлина розташовується в глибинних структурах мозку, вона може рости без гострих симптомів. Нерідко ознакою пухлини можуть бути нюхові галюцинації, наприклад, людині здається, що скрізь пахне сміттям", - відмітив Борщенко.
Також він спростував чутки про те, що хвороба могла виникнути із-за вагітності Жанни і з прийомом гормональних препаратів.
"Ніяких достовірних даних про зв’язок гліобластоми з гормонами немає, це не гормонально залежна пухлина. За статистикою, цим видом раку однаково страждають і чоловіки, і жінки. Можна сказати інше - первинна гліобластома практично не дає метастазів. Це може вселяти надію. І піддається хірургічному і променевому лікуванню", - сказав лікар і додав, що відомі випадки, коли пацієнти повністю видужували після такої хвороби.
Про те, що лікарі діагностували у російської співачки Жанни Фріске рак головного мозку, повідомив ЗМІ цивільний чоловік артистки Дмитро Шепелев.



[a href="http://ru.tsn.ua/glamur"]ТСН[/a]

 

23 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів