Сьогодні в кінотеатрах ["Ужгород"] - "СВОЇ".

Фільми про Велику Вітчизняну в останні роки зайняли досить міцну нішу в російському кіновиробництві, і навіть якщо це «соцзаказ» напередодні шістдесятиріччя Перемоги, то це не привід для бурчання. Трагічна сторінка історії нашої країни, безсумнівно, має потребу в подальшому переосмисленні, і в цьому мету «Своїх» - пояснити молодим, розповісти про війну не глянцево-лубочними приповідками, а через призму життя забутих куточків, хуторів, деревень, по яких пройшовся маховик грандіозної, жахаючої бойні - безумовно, заслуговує поваги. І виконання цього плану цікаво навіть із технічної точки зору.

 

Кохання, зрадництво, помста - усе змішалося на сільському хуторі під Псковом у серпні 1941 року. Навколо бушу? війна, а тут, удалині від во?нних дій, розігруються свої страсті.

Тро? радянських військовополонених, що втекли від німців, ховаються в сараї в сільського старости. Один з них, син старого, закоханий у сусідку. Але настільки ж жагуче її любить і місцевий поліцай. По іронії долі вороги по переконаннях стають ще й суперниками в любові. Сили явно нерівні: одному підкоря?ться вся округа, інший змушений ховатися від нього.

Одержавши відмову, настільки хворобливу для чоловічого самолюбства, поліцай вирішу? використати всю свою владу, щоб усунути конкурента й заволодіти дівчиною проти її волі. Але це не так-те просто: він не зна?, що його невидимий суперник - снайпер, і голими руками його не візьмеш...

Можна поздоровити режисера із цілком відбувшимся кіно, гідним, але все-таки далеким від досконалості. У першу чергу - у результаті невизначеності жанрової стилістики. Партизанська сага, біблійна притча, тріп-сторі, во?нно-польовий роман й епік в одній картині несумісні. Образотворче, ритмом, картинкою. У мішанині, що вийшла, багато і багато думок режисера згинули безворотньо. А жаль.

Жанр: драма
Режисер: Дмитро Месхі?в
Актори: Богдан Ступка, Сергій Гармаш, Костянтин Хабенський, Михайло ?вланов, Анна Міхалкова
Виробництво: Росія

/25kadr.novy.tv/

 

30 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів