Сьогодні в кінотеатрах ["Доміон"]- "МОБІЛЬНИК"

Джесіка Мартін - учителька, у неї - міцна сім'я, справжня комірка суспільства. Одного жахливого дня спокійне, налагоджене життя валиться. Джесіку викрадають і замикають на горищі. Для більшої ізоляції розбивають внівець стаціонарний телефон, що стояв у кімнаті. Залишившись одна й злегка придячи в себе, Джесіка умудряється з'єднати проводки "убитого" апарата. И – це диво! - виходить на зв'язок.

 

Причому якимось образом зв'язу?ться з абсолютно випадковим абонентом сотового зв'язку. Це - цілком безвідповідальний раздолбай по імені Райан. Джесіка блага? його про допомогу, намагаючись переконати, що він - її останній шанс на порятунок. Ну, а оскільки він - не тільки безвідповідальний, але й, як виявилося, украй чуйний, те відразу почина? операцію по порятунку. Тільки от проблема: відключатися від Джесіки йому не можна, а його "мобіла" - на грані вмирання: на екрані мерзотно мига? напис Low battery.

?сторія підкупову? тим, що вона, по-перше, толково викладена, по-друге, недурна. На підтвердження першої думки можу привести останню сцену фільму, як гарний режисер (сценарист) може уникнути настільки звичайного для американського кіно підсумкового пафосу. На підтвердження думки другої можу сказати, що фільм учить - у тих мізерних дозах, у яких взагалі може вчити розважальне кіно. Кожний із трьох головних персонажів - Джесіка, Райан і детектив Муні, що трохи пізніше підключа?ться до боротьби з бандитами - по-сво?му повчальний. У кожного - свій варіант випробування, яке життя зненацька перед ними ставить. Кожний виходить із нього, використовуючи власні сили й засоби. Спільне одне: всі вони не здаються. ?мовірно, це і ? головна мораль фільму.

На думку Washington Post: ?У раї повинне бути невелике місце для фільмів типу ?Сотового?. Зараз такі фільми майже не знімають, але в 30- 50-х роках вони були головним голлівудським товаром: якісна серія ?Б?, що штампувалась сотнями, що справно ?отбива?? гроші й швидко зника? з екранів і з пам'яті?.

"Сотовий" знамену? собою сьогодення, повноцінне повернення Кім Бесінджер. Протягом останніх чотирьох років вона робила спроби знайти себе в новому амплуа, використовуючи всі ті гідності, які вік наклада? на 40-літню жінку. ? от їй, нарешті, це вдалося. Гра? вона цілком на рівні своїх кращих ролей. Кім ніколи не була великою акторкою - але в кращих ролях піднімалася над звичайним рівнем. Щось ? в Джесиці Мартін, що змушу? згадати кращу Бесінджер.

Жанр: кримінальний триллер
Режисер: Девід Р. Елліс
Актори: Кім Бессінджер, Кріс Еванс, Ерік Крістіан Ольсен, Джессіка Біел, Річард Баргі
Сайт: [a href="http://uzhgorod.net.ua"]http://www.cellularthemovie.com/ [/a]
Виробництво: США

/25kadr.novy.tv/

 

30 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. SLS 2004-12-01 / 09:42:00

    Говорят хороший фильм. Может сегодня пойду, если революция случайно не наступит.