Завтра в Ужгороді відбудеться Форум закарпатських студентів

З нагоди Міжнародного дня студентів зберуться найуспішніші студенти краю

 

Студентство в усі часи було символом високої духовності та соціальної активності. Як зазначив польський вчений Ян Карліцький, студентська молодь - це люди, які образно кажучи "вчаться на інтелігентів". Студентська молодь ? найбільш динамічною частиною суспільства. Діти робітників, селян, службовців сьогодні стали окремою соціальною групою, яка ма? свій статус, менталітет, свої політичні уподобання, свій погляд на державу, в якій їм жити і працювати. Студенти глибше, емоційніше переживають за процеси в суспільстві. В час, коли розбудову?ться наша незалежна держава, роль високоосвіченої, прогресивної молоді значно зроста?.

Міжнародний День студента було проголошено на міжнародних студентських зборах в Лондоні у 1941 році в пам'ять про антифашистські виступи чеських студентів в листопаді 1939 року, що закінчилися 17 листопада масовими каральними операціями проти студентів. В Україні це свято відзнача?ться щорічно 17 листопада згідно з Указом Президента України, починаючи з 1999 року.
Сьогодні закарпатське студентство - це понад 20 тисяч юнаків і дівчат з усіх куточків області, України, завтрашніх науковців, політиків, менеджерів, комп'ютерних геніїв!

На форумі студенти обговорять поточні питання студентського життя і нагороджуватимуть кращих.
Ввечері спудеї розважатимуться на дискотеці.

 

16 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Саша 2004-11-17 / 09:51:00

    Я повністью згоден з SLAVIA

  2. 2004-11-16 / 18:50:00

    Гат персе!
    Тільки спудеї - це студенти по латинськи. А студенти - англомовне слово

  3. SLAVIА 2004-11-16 / 18:04:00

    Тільки слово "спудеї" нашим студентам на личить. Вони не волохаті могилянці зі "дивакуватими" ідеями в голові та пляшкою пива в руках.Ви згодні? Хай краще закарпатські студенти називаються класично "студентами" хоча би тому, шо ми ближче до Європи. Іgen?