Іван Сила добрався до Одеси

Три дні – з 22 по 24 травня -- тривав в Одесі дев’ятий книжковий форум "Українська книжка на Одещині", на який з’їхалося понад 70 видавництв з усіх куточків України

 

Традиційно в рамках ярмарку, який відбувається за підтримки Міністерства культури, проходить конкурс на кращу книжку. Уперше диплом цього поважного форуму здобули закарпатці. Ужгородця Олександра Гавроша відзначили за книжку "Неймовірні пригоди Івана Сиили, найдужчої людини світу", яка побачила світ у "Видавництві Старого Лева". До цього вона здобула відзнаку "Ужгородського книжкового Миколая" як краща книжка закарпатського автора, видана за межами області.

На презентації, яка відбулася в дитячій бібліотеці №26 міста Одеси, говорилося про закарпатського силача Іван Фірцака (Кротона), який послужив прототипом головного персонажа, про інших відомих українських атлетів, про потребу мати своїх національних героїв, на прикладах яких виховується молодь. Одеські гімназисти та школярі буквально засипали ужгородського автора запитаннями. Керівник благодійного фонду Івана та Юрія Лип Галина Дольник подарувала найактивнішим учасникам зустрічі книжку про найсильнішого українця світу першої третини ХХ століття.

Відомий український письменник Володимир Рутківський, лауреат премії імені Лесі Українки, був щиро здивований тим, що це перша дитяча книжка ужгородця. За його словами, "Пригоди Івана Сили" написані майстерно і зріло. А головним недоліком книжки є її… обсяг. "Можна було би написати удвічі більше!" -- щиро дивувався одесит. Він порадив своєму молодшому колезі обов’язково писати продовження. Олександр Гаврош повідомив, що вже над цим працює.

 

27 травня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів