Відповідальність депутатського корпусу

Днями відбулася 17 сесія У скликання Мукачівської районної ради під головуванням її керівника Івана Михайла. В роботі сесії взяли участь депутати обласної ради – перший заступник голови ОДА Іван Балога, Єлизавета Біров та Юрій Тягур, голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар, сільські і селищні голови, прокурор і суддя району, начальники відділів внутрішніх справ, податкової інспекції, управління Пенсійного Фонду, представники різних політичних партій, керівники підприємств, організацій і установ Мукачівщини.

 

Згідно з порядком денним розглянуто 18 питань. Серед яких – „Про стан дошкільної освіти в районі та завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо перспектив розвитку дошкільного виховання“, „Про затвердження звіту з виконання програм, які фінансувались з районного бюджету“, „Про програму розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, психічними захворюваннями та розумовою відсталістю на період до 2011 р.“, „Про Регіональну програму „Репродуктивне здоров’я населення Мукачівського району на період до 2015 р.“ та ін.
З першого питання інформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Ольга Тулюк. Вона зазначила, що впродовж останніх років мережу дошкільних навчальних закладів збережено, розширено й наповнено як кількістю вихованців, так і змістом роботи. У більшості згаданих закладів створені сучасні соціально–побутові умови, забезпечено дітей харчуванням, медикаментами тощо. Водночас необхідно цю роботу продовжувати – відкрити дитсадки у тих селах, де ще їх немає (села Жуково, Драгиня, Макарьово), добудувати розпочаті дошкільні навчальні заклади у Верхньому Коропці та Чинадієві, завершити реконструкцію ДНЗ у селах Нижній Коропець, Ключарки та ін.
Інші питання депутати обговорили також у діловому, конструктивному руслі. Голова Чинадіївської селищної ради Іван Мошак звернувся до депутатів з пропозицією щодо надання селам Карпати та Синяк статусу курортної зони. Депутати вирішили це питання розглянути на одній із наступних сесій.
Депутати райради одноголосно підтримали й звернення депутатів облради до Кабінету Міністрів України про закриття МТТ „Павшино“ – пункту тимчасового тримання іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні. Питання, як підкреслив Іван Балога, – наболіле для всієї області, то ж його потрібно вирішувати якомога скоріше. Водночас, як повідомив керуючий справами райради Михайло Гарапко, Іван Іванович порушив низку інших важливих питань соціально–економічного розвитку району, поліпшення інфраструктури сіл та селищ Мукачівщини, звернув увагу депутатів на участь у благоустрої населених пунктів та рекомендував підтримати пропозицію Горондянського сільського голови Івана Туряниці щодо капітального ремонту дитячого дошкільного закладу. Бо ж ідеться, казав він, про молоде покоління, якому будувати рідний край і нашу Україну.
Того ж дня, після завершення сесії районної ради, депутат облради Іван Балога провів прийом громадян Мукачівщини з особистих питань. Жителі сіл Чинадієва, Кольчина, Страбичова, Іванівців, Копинівців та ін. – всього близько 40 осіб – прийшли зі своїми болями, тривогами. Одних привели до Івана Івановича земельні питання, інших – питання соціального характеру: потреба в працевлаштуванні, в оздоровленні, в матеріальній допомозі. Були й такі, що вели мову не про своє, особисте, а про те, якою вони бачать подальшу розбудову краю. Окремі з них навідались, щоб подякувати молодому політику за його уболівання за рідне Закарпаття, і Мукачівщину, зокрема.
Іван Іванович уважно вислухав кожного. Більшість проблем, з якими прийшли жителі Мукачівщини, вирішив, як мовиться, на ходу, щодо інших, складніших, які потребують вивчення, дав відповідні дорученням управлінням і службам райради та ОДА.

Анна Романенчук

Сайт Закарпатської обласної ради

 

28 березня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів