"ДЕБЮТ-2007"

Закарпатський БЮТ оголосив лауреатів літературної премії "ДЕБЮТ-2007"

 

29 січня в ужгородському пабі "Bürger" відбулося нагородження лауреатів літературної премії "ДЕБЮТ-2007".

Премія "ДЕБЮТ", заснована в 2007 році Блоком Юлії Тимошенко в Закарпатській області та письменниками Олександром Гаврошем, Оксаною Луцишиною, Василем Кузаном, Михайлом Рошком.

Премія має на меті виявляти та підтримувати молодих авторів краю, які протягом року дебютували в літературі — видали книжку, або мали публікації в альманахах, літературних журналах українською мовою. Переможці визначаються в двох номінаціях — проза та поезія.

Лауреатам вручається диплом та грошова премія, розмір якої щорічно визначається засновниками конкурсу. Розмір грошової премії "ДЕБЮТ-2007" становив 2 500 гривень у кожному жанрі.

До складу конкурсної комісії, яка визначала лауреатів премії "ДЕБЮТ-2007" цього року входили відомі закарпатські літератори Олександр Гаврош, Оксана Луцишина, Василь Кузан, Михайло Рошко, Христина Керита, Сергій Федака та Іван Колодій як представник від БЮТ. Визначення переможців відбувалося відкритим голосуванням, у якому кожен учасник конкурсної комісії мав один голос.

У прозовому жанрі одразу двоє дебютантів набрали однакову кількість голосів, відтак, за рішенням журі, лауреатами стали Ірися Ликович (книжка "Перелітна") та Тарас Ващук (повість "Щоденники біженця", опублікована в літературному альманасі "Джинсове покоління").

Лауреатом премії з-поміж молодих поетів з великим відривом став Андрій Любка (збірка "Вісім місяців шизофренії").

Премії та дипломи молодим літераторам вручив заступник голови Закарпатської обласної організації партії "ВО "Батьківщина", керівник фракції Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській облраді Андрій Сербайло.

По закінченні урочистої частини лауреатам презентували ексклюзивний торт у вигляді відкритої книги. Під час неформального спілкування усі присутні мали змогу насолоджуватися виступом джаз-квартету "Men In Black".


Прес-служба Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській області

 

31 січня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів