З Мукачівським лісокомбінатом не усе чисто

Теруправління Держгірпромнагляду виявило порушення на ЗАТ"Мукачівський лісокомбінат".

 

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області завершило комплексну перевірку виконання вимог законів та нормативно-правових актів з охорони праці на ЗАТ “Мукачівський лісокомбінат".


- У ході перевірки комісією обстежено 7 структурних підрозділів підприємства, призупинено роботу 4 одиниць техніки та 14 одиниць обладнання, - підбив підсумки роботи голова комісії, начальник Державної інспекції охорони праці та промислової безпеки Богдан Дорош. – Виявлено 71 порушення нормативно-правових актів з охорони праці, з метою усунення яких директору підприємства Михайлові Сараю видано 7 приписів. За виявлені порушення керівника притягнуто до адміністративної відповідальності.

Хоча коштів на охорону праці в поточному році виділено в сумі, що вчетверо перевищує передбачену ст. 19 Закону України “Про охорону праці”, констатував голова комісії, на підприємстві порушують ст. 8 та 15 цього ж законодавчого акту: 168 працівників зовсім не забезпечені засобами індивідуального захисту, а обов’язки спеціаліста з охорони праці покладені за сумісництвом на керівника відділу кадрів, тоді як чинне законодавство дозволяє суміщення тільки у виробничих колективах чисельністю до 50 чоловік.

Як повідомив Богдан Дорош, комплексна перевірка ЗАТ “Мукачівський лісокомбінат”, хоч на підприємстві й не зареєстровано випадків виробничого травматизму, викликана не в останню чергу тим, що провідна галузь економіки регіону - лісопереробка та лісозаготівля – і надалі залишається серед найбільш травмонебезпечних. Висновки комісії, наголосив посадовець, змусять керівництво підприємства провести реєстрацію та технічний огляд автонавантажувачів, а також - навчання верстатників, яких серед травмованих у галузі більше половини, та водіїв автонавантажувачів; виконати вимоги пожежного нагляду та санітарної служби.

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області

 

09 листопада 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів