На закарпатському лісі навчилися заробляти?

На Закарпатті 20 березня відбувся аукціон – прозорий продаж необробленої деревини.

 

Замовником аукціону виступили державні лісогосподарські (лісомисливські) підприємства Закарпатського обласного управління лісового господарства. Торги проводила товарна біржа “Львівська Універсальна” (м. Львів), оскільки на Закарпатті відсутні біржі, які мають досвід у цій галузі.
Інтереси лісогосподарських підприємств представляло державне підприємство “Закарпатліссервіс”, яке було акредитоване як брокерська контора. ДП “Закарпатліссервіс” надало приміщення для проведення аукціону та повністю забезпечувало оргтехнікою і засобами зв’язку. Для висвітлення аукціону були запрошені кореспонденти місцевих ЗМІ, центрального телеканалу “1+1” і обласного “Тиса-1”.
Для участі в аукціоні подали заявки 113 суб’єктів підприємницької діяльності, з яких продукцію придбали 108-ро. На аукціон було виставлено 92 тисячі кубометрів необробленої деревини. Реалізовано 50510 куб. м, що становить 55 відсотків загального обсягу виставленої на продаж деревини.
Початкова вартість лотів становила 15 млн. 581 тис. 360 гривень, а продажна – 17 млн. 73 тис. 710 гривень. Загалом ціна зросла більш ніж на 9 відсотків. В результаті проведеного аукціону державні лісогосподарські підприємства додатково отримають близько півтора мільйона гривень.
Під час аукціону повністю реалізовано деревину дуба, трохи менше - хвойної деревини. Причому на останню ціна зросла на 10-35 відсотка, а на деякі лоти перевищувала 50 відсотків стартової вартості. Деревина дуба реалізована зі зростанням ціни від 30 до 50%, а на цінні сортименти – навіть удвічі.
На аукціоні низьким попитом користувалася деревина бука. Ця продукція була продана у незначній кількості і практично без підвищення стартової ціни.
Ринкові механізми проведення аукціону дозволили визначити реальну ціну деревини і забезпечити вільний та прозорий доступ споживачів-деревообробників до сировини.
Управління інформації
та зв’язків із громадськістю ОДА

 

23 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів