59 ампул з отруйними сильнодіючими препаратами вилучили Чопські митники у громадян Угорщини

Виявлені препарати відносяться до отруйних, обіг яких на території України обмежено і стосовно яких застосовуються особливі заходи контролю.

 

Перевозили небезпечні ампули серед особистих речей двоє громадян Угорщини. Чоловіки приїхали до України у приватних справах на легковому автомобілі „Опель "Астра" і 14 березня поверталися на батьківщину через митний пост “Тиса” Чопської митниці. Для перетину кордону вони обрали смугу cпрощеного контролю „зелений коридор”, тим самим задекларувавши, що не мають заборонених до вивозу предметів.

Однак і водій, і пасажир легковика помітно нервували, що викликало у митників підозру. Тому автомобіль вивели для проведення поглибленого догляду. І як виявилося, не безпідставно.

Під час здійснення митного контролю у внутрішніх кишенях куртки водія, яку він пред"явив на доглядовий стіл в боксі поглибленого огляду разом з іншими особистими речами, митники виявили 40 ампул отруйними препаратами. Кишені куртки пасажира автівки теж не були порожніми: у них чоловік пробував переправити до Угорщини ще 19 таких ампул.

По факту затримання митники склали протокол про порушення митних правил. Виявлені ампули вилучили і передали для проведення експертизи, яка підтвердила, що препарати відносяться до отруйних. На підставі висновку експертів 15 березня відносно громадян Угорщини порушено кримінальну справу.

Держмитслужба України

 

16 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів