Віктор Микита: "Першочерговий пріоритет – комплексно допомагати захисникам повертатися до мирного життя"

Реабілітація захисників, гуманітарне розмінування, оздоровлення дітей – ключові напрямки роботи всіх областей і громад країни. На цьому наголосив голова Закарпатської ОВА й керівник Палати регіонів Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України Віктор Микита.

 

За його словами, реалізація таких важливих проєктів можлива завдяки злагодженій співпраці українських областей і регіонів країн-членів ЄС.

«Ми вже маємо позитивний та ефективний досвід спільної роботи з міжнародними партнерами. Тож зараз перед нами цілком конкретні завдання, спрямовані на розширення цих взаємовідносин, що своєю чергою сприятиме взаємному розвитку та зближенню наших громад», – підкреслив Віктор Микита.

Надважливий напрямок роботи – відновлення наших захисників. Проєкт створення масштабного реабілітаційного центру «4.5.0 Recovery Center» в Ужгороді вже об’єднав міжнародних партнерів з кількох європейських країн, бізнес, місцевих підприємців та відомих українців.

«Наш обов?язок і першочерговий пріоритет – комплексно допомагати захисникам повертатися до мирного життя на фізичному, психологічному й ментальному рівнях, адаптуватися й знову інтегруватися в суспільство. Для цього продовжуємо консолідувати наші зусилля», – відзначив очільник Закарпаття.

Керівник Закарпаття разом з командою Палати регіонів Конгресу на комунікаційних майданчиках Європи спрямовують увагу міжнародних партнерів на організацію гуманітарного розмінування. Працюють як над залученням фінансової підтримки для придбання спецтехніки, так і над налагодженням співробітництва у сфері підготовки відповідних фахівців.

«Через російську агресію сьогодні Україна є однією з найбільш замінованих країн у світі. Розуміємо, наскільки важливо убезпечити цивільне населення та відновити експорт продукції. Вже зараз маємо розуміння та підтримку в цьому питанні від колег з Австрії та Угорщини», – прокоментував Віктор Микита.

Він також наголосив, що окремим важливим напрямком роботи залишається оздоровлення дітей українських захисників. Сьогодні, як і в минулі роки, для них організовують відпочинок у літніх таборах Закарпаття та країн Європи, зокрема в Австрії, Угорщині й Італії.

«Завдяки тісним зв’язкам з нашими партнерами в країнах ЄС і підтримці першої леді Олени Зеленської продовжуємо розширювати можливості для оздоровлення й відпочинку якомога більшої кількості дітей наших захисників і захисниць. Маємо подбати про їхній фізичний і психоемоційний стан. В умовах війни надзвичайно важливо, щоб вони мали змогу отримати незабутні позитивні емоції та приємні спогади», –  підкреслив голова Закарпатської ОВА й очільник Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

 

09 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів