Курсант-прикордонник врятував життя чоловіку, який намагався перепливти Тису, іншого порушника врятувати не вдалось

Про це повідомляє пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

 

20-річного закарпатця витягнув днями з Тиси курсант Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Вночі, патрулюючи річкову ділянку українсько-румунського кордону, прикордонний наряд помітив невідомого чоловіка. Законні вимоги правоохоронців правопорушник проігнорував, натомість скочив у Тису, а вже за кілька хвилин став кликати на допомогу. Сильною течією молодика швидко відносило від берега. Щоб не втратити його з поля зору, прикордонники підняли квадрокоптер.

На допомогу плавцю поспішив курсант прикордонного вишу, який наразі проходить стажування у відділі «Ділове» Мукачівського загону. На щастя, майбутньому офіцеру вдалося врятувати життя молодого закарпатця. Зі слів врятованого чоловіка, за незаконний перетин кордону він віддав 2500 доларів США.

Під час подальшого моніторингу річки з повітря, вже за кілька хвилин, у поле зору оператора БПЛА потрапила ще одна особа, яка перебувала у воді. На її пошуки та порятунок негайно висунулася група реагування. У воді перебував чоловік. З останніх сил, тримаючись за коріння дерева, він теж кликав на допомогу.

Прикордонники вжили заходів щоб дістати потерпілого, але той не зміг протистояти сильній течії та, розтиснувши руки, зник під водою. До місця пригоди прибули рятувальники ДСНС.

Пошуки зниклого чоловіка досі тривають.

 

 

03 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів