Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький відкрили у Сваляві навчання для тренерів-реабілітологів

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький відкрили у Сваляві навчання для тренерів-реабілітологів
Про це повідомляє Закарпатська ОВА.

 

Тренінг триватиме 4 дні на базі Сервісного центру американського благодійного фонду PROTEZ FOUNDATION.

Лікарі, які беруть у ньому участь, після завершення курсу готуватимуть нових фахівців мультидисциплінарних команд у регіонах. Своїми знаннями та досвідом з ними діляться найкращі спеціалісти сфери протезування та реабілітації Франції.

 «За попередніми підрахунками в Україні вже близько 140 тисяч осіб потребують протезування. Нам потрібні фахівці, які допоможуть постраждалим від війни українцям повернути свободу руху. Тому такі навчання – невід’ємний елемент розвитку сфери реабілітації загалом», – зазначив Мирослав Білецький.

Віктор Ляшко подякував французьким партнерам за співпрацю, котра вже має перші результати та перспективи для модернізації галузі охорони здоров’я України. Очільник міністерства охорони здоров’я переконаний, що українська система реабілітації може і буде найкращою в Європі.

 «Дякуємо Міністерству охорони здоров’я та французьким партнерам за підтримку та міцну співпрацю, що наближає нашу країну до вступу в ЄС, адже дозволяє уніфікувати стандарти лікування у європейських державах та Україні», – додав перший заступник голови ОВА.

 Навчальний курс організували громадська організація «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини» і PROTEZ FOUNDATION у межах міжурядової програми співпраці між міністерствами охорони здоров'я України та Франції.

 

 

12 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів