«Свою Україну любіть» – в Ужгороді відбувся великий концерт до 210-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка

«Свою Україну любіть» – в Ужгороді відбувся великий концерт до 210-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка
Про це інформує міська рада.

 

Найзнаковіші хорові та сольні твори на вірші Тараса Шевченка прозвучали сьогодні зі сцени обласної філармонії в Ужгороді. Концерт-музичну присвяту Кобзарю «Свою Україну любіть» підготував Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук спільно з управлінням у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради. Захід благодійний – зібрані кошти, а це 20 389 гривень – передадуть на підтримку наших захисників.

Разом із дорослими артистами на сцені виступили талановиті учні Ужгородської дитячої музичної школи №1 – хор учнів старших класів, вокальний дует ансамблю «Перлинка», ансамбль гітаристів Ужгородської школи мистецтв та юні учасники народної студії поезії «Чарівне слово» Ужгородського міського центру дозвілля – будинку культури.

У програмі до 210-ї річниці геніального українського поета – фрагмент «Вечорниць» до п?єси Шевченка «Назар Стодоля», твори «Бандуристе, орле сизий», «Зоре моя вечірняя», «Заповіт», «Думи мої», «Борітеся, поборете», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Чи ти, ненько, чула», запальні танці та безсмертна поезія українського Пророка.

Минають століття, а геній Кобзаря продовжує надихати, єднати українців в усіх куточках світу. Шевченкове ж «Борітеся – поборете» актуальне як ніколи і сьогодні, коли Україна захищає свою свободу та незалежність від російських агресорів.

 

11 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів