Судитимуть підприємця, який заволодів 9,5 млн грн бюджетних коштів на ремонті доріг

Судитимуть підприємця, який заволодів 9,5 млн грн бюджетних коштів на ремонті доріг
Про це повідомила Закарпатська обласна прокуратура.

 

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо підприємця за фактами організації заволодіння чужим майном і підроблення офіційних документів, а також легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27 ч.ч. 4, 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, який також є діючим депутатом однієї з районних рад Луганської області, розробив механізм протиправного заволодіння коштами з державного та місцевого бюджетів, виділеними для ремонту автомобільних доріг в Закарпатській області. Він завдав таким чином збитки на 9,5 млн грн.

Будучи директором фінансово-промислової групи, чоловік у той же час мав вплив на ряд інших суб’єктів господарської діяльності. У їхніх документах він зазначав себе головним бухгалтером і забезпечував ведення фінансових питань одними й тими ж особами. 

Підприємець організував схему, за якою товариства брали участь у публічних закупівлях, подаючи тендерну пропозицію із заниженою вартістю. Обсяги виконаних робіт із поточних чи капітальних ремонтів на відрізках доріг Хустщини та Іршавщини підрядник завищував. Це було відображено у фальсифікованій звітній документації. 

Встановлено також, що обвинувачений за рахунок незаконно отриманих бюджетних коштів придбав у власність товариства автомобіль «Mercedes-Benz» GLS 400 за понад 4 млн грн. Згодом авто перереєстрували на його дружину. За клопотанням правоохоронців зараз воно знаходиться під арештом.

 

30 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів