У Мукачеві відкрився Цифровий Освітній Центр для школярів: безпечний та інноваційний

У Мукачеві відкрився Цифровий Освітній Центр для школярів: безпечний та інноваційний
У Мукачівскому ліцеї №11 відбулося відкриття  Цифрового Освітнього Центру для дітей шкільного віку, відкритий у межах проєкту Благодійного фонду «Посмішка ЮА» за підтримки міжнародної організації Save the Children. Мета проєкту - надати дітям безпечний доступ до сучасної цифрової формальної та неформальної освіти. Тут діти мають доступ до навчальних матеріалів та освітніх платформ, інтерактивних цифрових уроків з позашкільної освіти, відвідують заняття для покращення психоемоційного стану отримують нові знання, зокрема, з медіаграмотності, безпеки в Інтернеті.

 

Про це детальніше на презентації розповіла Любов Хрипта, супервайзерка Цифрових Освітніх Центрів у Мукачеві та Ракошино. «Простір розрахований на дітей віком від 6 до 17 років. Ми працюємо над покращенням інформаційно-комунікативні навички дітей молодшого, середнього та старшого шкільного віку, - каже Любов Хрипта. -  А також  займаємося психосоціальною підтримкою дитячого та дорослого населення. У нас є активності, які стосуються і дорослих. До нас можуть приходити, як місцеві жителі, так і внутрішньо переміщені особи. Простір завжди для них відчинений». 

У Центрі діти займаються по буднях з 9:00 до 17:00 згідно з розкладом. Всі активності безкоштовні. Кожен може вибрати щось за своїми уподобаннями. У проєктній команді працюють два психологи та два фасилітатори – компетентні вчителі з досвідом впровадження та реалізації цифрової освіти. «Ми створюємо уроки та формуємо навчання, з урахуванням інтересів та потреб дітей. Центр технічно обладнаний усім необхідним: ноутбуками та планшетами з ліцензійним забезпеченням, - пояснює Любов Хрипта. - Ми не заміняємо повністю освітній процес, але доповнюємо його. Співпрацюємо з різними державними установами, залучили і поліцію, проводили, зокрема, заходи присвячені всеукраїнській акції «16 днів проти насильства». Активно працювали також під час канікул. Організували для малечі Мукачівської громади цифрові табори. Намагаємося їх чути і розуміти. Ми живемо цією справою і дуже раді бачити посмішки дітей після спільних активностей».

 «Для Мукачівської територіальної громади відкриття такого Центру - це надзвичайно важливий успіх у роботі і у налагодженні співпраці між міжнародними організаціями і нашою територіальною громадою, - зазначила на презентації  Юлія Тайпс, заступниця міського голови міста Мукачева і подякувала всім, хто долучився до відкриття Центру. -  Я впевнена, що ви відчуваєте нашу підтримку. Ми вдячні за те, що ви відкриті для нас, до співпраці і до наших дітей. Їм важливо перебувати у безпечному середовищі».  

Наталія Горват, одна з психологинь центру, дбає про емоційний інтелект та емоційну безпеку дітей, розповіла про свій напрямок роботи: «Проводжу заняття направленні на розпізнавання та розуміння емоцій власних та інших людей.. Це і тренінги,  і рухливі ігри, психогімнастика. Тобто це всі можливі види діяльності, які розвивають емоційний інтелект і дбають про психологічний комфорт». На презентації Центру фахівці провели невеликий майстер-клас з арт-терапії, щоб на практиці показати, як розвивають інформаційно-комунікативні навички дітей..

Юлія Слив’як, польова спеціалістка з моніторингу благодійного фонду «Посмішка ЮА» слідкує за ефективністю роботи Цифрових Освітніх Центрів, відвідує простори щомісяця. «Ми отримуємо дуже позитивні відгуки. Дітям подобається, як з ними працюють фахівці, креативність подачі інформації та завдань, гарне ставлення, те, як організований простір, зручність, мобільність. А також можливість звернутися на гарячу лінію. Відсканувавши QR-код, можна поспілкуватися саме з працівниками нашого фонду»,– ділиться враженнями Юлія. 

На презентації йшлося також про організації, завдяки яким запрацювали Цифрові Освітні Центри. Благодійний фонд «Посмішка ЮА» працює з 2013 року для людей, які опинилися в складних життєвих обставинах та об’єднує тих, хто хоче їм допомогти. Фонд був заснований в Запоріжжі та наразі реалізує соціальні проєкти в 17 областях України у співпраці з міжнародними гуманітарними організаціями, залучаючи до взаємодії державні органи влади та неурядові громадські організації. Зараз команда фонду налічує понад 600 осіб.

Save the Children - це міжнародна гуманітарна неурядова організація, що діє вже більше 100 років у площині забезпечення прав та свобод дітей. На сьогодні організація представлена у більш ніж 130 країн світу. В Україні у 2014 році, відкривши офіс спочатку тільки на сході, та згодом масштабувались до 5 офісів по всій країні.

На Закарпатті відкрилися п?ять Цифрових Освітніх Центрів: в Ужгороді, Мукачево, Ракошино, Ясіня та Волосянці.

Адреса Цифрового Освітнього центру у Мукачеві:

Мукачівський ліцей № 11, вул. Варшавська, 58, розклад занять у телеграм-каналі: https://t.me/ЦОЦMukachevo

 

 

27 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів