За борги знову можуть відключати від електропостачання: процедура на Закарпатті

 За борги знову можуть відключати від електропостачання: процедура на Закарпатті
???????Через заборгованість за житлово-комунальні послуги відтепер знову можуть здійснювати відключення. Наприкінці року Кабмін схвалив постанову № 1405, чим, фактично, зняв мораторій на відключення за борги споживачів комунальних послуг, в тому числі за електроенергію. Виняток — ті регіони, де  ведуться бойові дії та які знаходяться під тимчасовою окупацією.

 

Скільки боргують закарпатці, якою може бути процедура відключення світла та як її уникнути, — у матеріалі ТВ «21 канал Ужгород».

Наталія Німець, директорка ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Tolk), коментує: «Із 440 тисяч закарпатських споживачів майже чверть – 110 тисяч – мають борги. Обсяги коливаються від 10 до 50 тис грн. на домогосподарство. І суми зростають», — кажуть на підприємстві.

У ТОВ «Закарпаттяенергозбут» нагадують, що на державному рівні розроблені та діють програми підтримки споживачів, в тому числі субсидіювання населення. За потреби, у товаристві готові допомогти реструктуризувати наявну заборгованість.

Відключення — це останній крок, на який змушені будуть піти енергетики. Припинення постачання електрики споживачу здійснюється постачальником за умови попередження споживача не пізніше, ніж за 10 робочих днів до дня відключення.

У разі виникнення питань у товаристві просять звертатися до кол-центру за номером 0800505960 чи до інформаційно-консультаційного центру за номером (0312) 42-99-92. Уся необхідна інформація є також на їхньому офіційному сайті: https://zakarpatzbut.energy/

 

 

24 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів