23 школи краю забезпечують щоденне харчування школярів-початківців за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН

23 школи краю забезпечують щоденне харчування школярів-початківців за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН
Про це поінформувала Закарпатська ОВА.

 

Міжнародна організація відшкодовує закладам 30% витрат на гарячі страви.

На таку компенсацію ВПП ООН уже спрямувала області понад 1,2 млн грн. Ці кошти найближчим часом розподілять у бюджети громад, які беруть участь у проєкті, зазначила директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець.

 «Завдяки такій співпраці в межах підписаної Угоди школи Закарпаття мають можливість вдосконалити організацію гарячого харчування. Це важливо, зокрема, й у контексті реалізації реформи шкільного харчування, яку втілюють у країні за ініціативи першої леді Олени Зеленської», – підкреслила Мар’яна Марусинець.

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації додала, що в другому семестрі Всесвітня продовольча програма ООН планує розширити проєкт у нашому регіоні й охопити такою підтримкою ще 51 заклад загальної середньої освіти.

???? «Здорове та поживне шкільне харчування — це не лише засіб забезпечення фізичного благополуччя, а й справжня інвестиція в майбутнє. Підтримка програми шкільного харчування, яку ми надаємо в Україні, відображає наше прагнення створити сприятливі умови для навчання та розвитку кожної дитини», – зазначив Девід Томас, керівник програм Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Нагадаємо, зараз у проєкті беруть участь школи Керецьківської, Нересницької, Нижньоворітської, Буштинської, Вишківської, Воловецької, Дубівської, Жденіївської, Королівської, Середнянської, Солотвинської, Усть-Чорнянської та Хустської громад .

 

19 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів