Як почати працювати в IT: поради від експертів

Як почати працювати в IT: поради від експертів

 

З кожним роком зростає кількість охочих працювати в ІТ-сфері, а отже знайти роботу початківцям стає все складніше. Допомогти в пошуку можуть спеціалізовані курси, рекрутингова агенція, а також деякі лайфхаки.

В цій статті розглянемо, з чого потрібно почати, щоб знайти роботу в IT.

Що потрібно для того, щоб почати кар’єру в IT

Для кар’єри в IT-сфері, потрібно заздалегідь підготуватись. Для початку слід вибрати напрямок. Галузь IT складається з багатьох спеціальностей: 

  • веб-розробка;

  • мобільна розробка;

  • UX/UI дизайн;

  • проєктний менеджмент та інші.

Вибирати між ними потрібно, враховуючи свої вміння та вподобання. Дізнатись більше про різні напрямки можна в інтернеті, у фахівців та на майстер-класах, тренінгах.

Також є варіант вивчити мову програмування. Це може бути Java, Python, JavaScript, C ++ чи будь-яка інша мова. Вивчати її можна самостійно, на профільних курсах або в технічному ВНЗ. 

Не обов’язково вчити одразу усі мови програмування. Для початку варто опанувати одну спеціальність, а потім вже розвиватися в інших напрямках.

Також особливу увагу варто приділити знанню іноземної мови. В програмуванні вона досить часто використовується, наприклад, різноманітна документація та інструкції здебільшого написані англійською.

Як початківцю знайти роботу в IT

Перш за все, щоб знайти роботу в IT, людина без досвіду повинна мати відмінні теоретичні знання. Покращити свої шанси отримати оффер можна кількома способами.

Записатись на спеціалізовані курси

Сьогодні в інтернеті доступно безліч безплатних та платних курсів програмування. Працевлаштування вони не гарантують, проте деякі компанії допомагають з пошуком роботи після закінчення їхнього курсу. Ознайомитись з більшістю курсів можна на вебінарах.

Звернутись в рекрутингове агентство

Надати кваліфіковану консультацію щодо різних спеціальностей в IT та допомогти з пошуком роботи може професійне рекрутингове агентство.

Такі агенції як ITExpert володіють великою базою відкритих вакансій, завдяки чому вони можуть запропонувати найбільш відповідну вашим навичкам роботу та посприяти працевлаштуванню.

Підіб’ємо підсумки

Для початківців без досвіду пошук першої роботи в IT може бути досить складною та тривалою справою. Проте, при правильному підході та наполегливості, зайняти бажану позицію цілком реально.

В Україні пошуком IT-спеціалістів займається рекрутингова агенція ITExpert. Ви можете скористатись офіційним сайтом компанії, щоб дізнатись актуальну інформацію щодо працевлаштування.

 

18 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів