Стратегічний прідхід системи даламбер до гри в Рулетку

Стратегічний прідхід системи даламбер до гри в Рулетку

 

Однією з найпопулярніших систем ставок у рулетці – мабуть, найбільш використовуваною після Мартінґейла є так звана система Даламбера. Його популярність пояснюється простотою застосування, а також тим, що він не несе високого ризику, як Мартингейл.

Система названа на честь математика 18-го століття Жана-Батиста ле Ронда Даламбера і належить до категорії систем негативної прогресії. Прогресивна система — це послідовність статичних ставок, що розтягуються на кілька раундів (обертань), ставки яких змінюються з кожним новим раундом залежно від результату попереднього обертання.

Система негативного прогресу — це система, у якій ви збільшуєте ставки, коли програєте, або зменшуєте ставки, коли виграєте. Вам не потрібно бути математиком, щоб застосувати систему Даламбера в рулетці. Давайте далі подивимося, як працює система Даламбера і яке обґрунтування її правил. Побачив парік24 на сайті autocheck.com.ua і одразу спробував

Як працює система Даламбера?

По-перше, зауважте, що система Даламбера добре працює для ігор казино, відмінних від рулетки, а саме для тих, у яких у правилах ставки на рівні або майже рівні гроші, як-от блекджек, Баккара або навіть ставки на спорт. Однак вона найбільше підходить для математики рулетки (як і інших прогресивних систем) лише через стислість гри (раунд рулетки, включаючи розміщення ставок і обертання, займає менше часу, ніж в інших іграх, і це дозволяє більше кроки в системі, які необхідно виконати під час даного сеансу).

У системі Даламбера ви робите ставки на рівні гроші, як-от ставки на червоне/чорне, високе/низьке або парне/непарне (я поясню цей вибір пізніше). Немає значення, яку з цих ставок буде обрано, а також те, чи зберігаєте ви один тип ставки протягом усієї сесії, чи змінюєте його, чи чергуєте ставки, якщо це рівна ставка.

Ви повинні вибрати одну одиницю для ваших ставок. Скажімо, це 1 (одна фішка або одна в будь-якій валюті), але вона може мати будь-яке значення (це, звичайно, залежить від вашого банкролу).

Основним правилом системи є збільшення ставки на одну одиницю після програшу кожної ставки та зменшення на одну одиницю після виграшу кожної ставки. Коли кількість ваших програних ставок дорівнює кількості виграних вами ставок, ви отримаєте прибуток із сумою, отриманою від цієї кількості ставок. Подивімось, чому це відбувається.

Математика системи Даламбера

Щоб побачити, що відбувається під час ставок за системою Даламбера, розглянемо уявний приклад:

Скажімо, ваша перша ставка становить ?222, а вибрана одиниця дорівнює 1.

  • Крок 1. Ставте ?222 і програйте. Ваш поточний програш становить ?222, ви зафіксували 1 програш і жодного виграшу. Збільште свою ставку на 1: ?222 + ?37 = ?259.

  • Крок 2. Ставте ?259 і програйте. Ваш поточний програш становить ?222 + ?259 = ?481, і ви зафіксували 2 поразки та жодного виграшу. Збільште свою ставку на 1: ?259 + ?37 = ?296.

  • Крок 3. Поставте ?296 і виграйте. Ваш поточний програш становить ?481 – ?296 = ?185, і ви зафіксували 2 поразки та 1 перемогу. Зменште свою ставку на 1: ?296 – ?37 = ?259.

  • Крок 4. Ставте ?259 і програйте. Ваш поточний програш становить ?185 + ?296 = ?481, і ви зафіксували 3 поразки та 1 перемогу. Збільште свою ставку на 1: ?259 + ?37 = ?296.

  • Крок 5. Ставте ?296 і програйте. Ваш поточний програш становить ?444 + ?296 = ?740, і ви зафіксували 4 поразки та 1 перемогу. Збільште свою ставку на 1: ?296 + ?37 = ?333.

  • Крок 6. Ставте ?333 і вигравайте. Ваш поточний програш становить ?740 – ?333 = ?407, і ви зафіксували 4 поразки та 2 перемоги. Зменште свою ставку на 1: ?333 – ?37 = ?296.

  • Крок 7. Поставте ?296 і виграйте. Ваш поточний програш становить ?407 – ?296 = ?111, і ви зафіксували 4 поразки та 3 перемоги. Зменште свою ставку на 1: ?296 – ?37 = ?259.

  • Крок 8. Поставте ?259 і виграйте. Ваш поточний прибуток становить ?259 – ?111 = ?148, і ви зафіксували 4 поразки та 4 перемоги.

На цей час ваша кількість програшів дорівнює кількості виграшів (4), а ваш поточний прибуток становить ?148. Ви можете завершити роботу системи та відтворити її або вийти зі своїм прибутком.

У цьому прикладі гравцеві знадобилося 8 ставок (кроків), щоб отримати прибуток, але може знадобитися будь-яка кількість ставок, залежно від фактичних результатів гри (система працює навіть для більш дивних версій рулетки). Математика системи Даламбера говорить, що незалежно від кількості ставок, коли кількість виграшів дорівнює кількості програшів, гравець завжди виграє, якщо це число помножити на одиницю.

Арифметика прибутку в нашому прикладі вище: – 6 – 7 + 8 – 7 – 8 + 9 + 8 + 7 = 4 Вираз у лівому члені характеризує те, що він містить парну кількість доданків, тобто від’ємних і додатних доданків однакова кількість, а абсолютна різниця між будь-якими двома послідовними доданками (модулем) дорівнює 1. Результат виразу дорівнює рівно половині кількості доданків (8: 2 = 4). Ми можемо побачити це, якщо зручно згрупувати доданки по два наступним чином: (7 – 6) + (8 – 7) + (9 – 8) + (8 – 7) = 1 + 1 + 1 + 1 = 4.

Це проста комбінаторна вправа, щоб показати, що незалежно від довжини такого виразу з цими властивостями, таке групування завжди можливе, а сума дужок дорівнюватиме 1, помноженій на їх кількість, тобто половина загальної кількості умови.

Порівняння між системою Даламбера та Мартингейлом

Як і в системі Мартінґейла чи інших прогресивних системах, той факт, що математика правильна, не гарантує, що система безпомилкова при застосуванні та завжди приноситиме прибуток незалежно від результатів гри в рулетку. Той факт, що банкрол завжди обмежений, і тривалі смуги програшів можливі в будь-який час, щоб виснажити банкрол, є очевидним. Система Д'Аламбера набагато безпечніша, ніж Мартінґейл, оскільки швидкість збільшення ставки набагато нижча. Давайте тепер порівняємо норми прибутку у двох системах.

У нашому прикладі інвестиції для отримання прибутку в розмірі 148 грвивень становили 2 220 гривень, тобто ставка 6,66%. Якби ми запустили Мартингейл і мали б послідовність із 7 програшів до виграшу (якщо кількість ставок у нашому прикладі), ми мали б норму прибутку 1/255 = 0,39%, у 17 разів нижчу ніж у прикладі Даламбера (255 виходить із 1 + 2 + 4 + 8 + 16 + 32 + 64 + 128 = 255, загальна інвестиція в одиницях частки).

Єдина перевага Мартінґейла над системою Даламбера полягає в тому, що перша може швидше відшкодувати накопичений збиток, ніж друга, коли виникає серія втрат, але ціною більшого ризику для вашого банкролу. Швидке відновлення втрат у такому стані також є причиною того, чому Мартінґейл розроблено таким, яким він є. Дійсно, у Мартінґейлі вам потрібно дочекатися першого виграшу, щоб компенсувати свою втрату, тоді як у системі Даламбера виграші мають дорівнювати кількості поразок.

Баланс між ризиком і реальністю

Якщо виникає довга смуга втрат або ви бачите, що відшкодувати попередні втрати важче, ніж очікувалося, вам доведеться протистояти спокусі збільшити свою ставку поза правилами системи Даламбера; інакше система не працюватиме, і ви лише збільшуєте свій ризик.

Цю «золоту умову» системи Даламбера щодо рівної кількості програшів і виграшів, здається, легко досягти, оскільки ймовірність виграшу будь-якої ставки на рівні гроші близька до 1/2, що передбачає очікування виграшу та програшу кумулятивно збалансувати результати в довгостроковій перспективі. Ця ймовірність також є причиною того, що система Даламбера вимагає рівномірних ставок, щоб вона була ефективною, оскільки для ставок із незбалансованою ймовірністю (виграш/програш) ймовірність рівної серії або виграшів і поразок відбудеться протягом розумної кількості ставок зменшується.

Насправді кажуть, що Даламбер вірив у те, що для рівних грошових ставок будь-яка смуга програшів компенсується майбутніми виграшами, і навпаки, це було причиною, чому він задумав свою систему такою, як вона є. Хоча сьогодні добре відомо, що така віра підпадає під когнітивне спотворення під назвою «Помилка гравця», і важко повірити, що математик (навіть у 18 столітті) піддався такій помилці, математика, що лежить в основі Даламбера систем залишається правильним, навіть якщо це було у випадку з Даламбером.

ПЛЮСИ

  • Легко зрозуміти та застосувати

  • Низька швидкість збільшення ставки (низький ризик)

  • Це дає хороший контроль над вашим банкролом, і вам не потрібні великі банкроли, щоб керувати ним

  • Він не стикається з проблемою обмежень столу

МІНУСИ

  • Вимагає ведення обліку програшів і виграшів

  • Важко відновити втрату після серії втрат

  • Відносно низька норма прибутку

Заключні думки

Підсумовуючи, система Даламбера є системою з низьким ризиком негативної прогресії, безпечнішою за інші системи та набагато безпечнішою за Мартінґейл. Це робить його придатним для малих і середніх банкролів. Він має відносно низьку прибутковість, але це характерно для всіх прогресивних систем. Відшкодування накопичених втрат вимагає деякого терпіння; однак тривалі смуги програшів завжди можуть завдати шкоди вашому банку та відстрочити момент, коли кількість виграшів зрівняється з програшами.

Обмеження банкролу запобігає безпомилковості системи, що відповідає кожній прогресивній системі. Оскільки це проста у застосуванні система, її рекомендують початківцям у рулетку та тим, хто починає пробувати прогресивні системи.

 

 

 

 

на правах реклами

 

18 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів