Завтра в Ужгороді презентують закарпатську різдвяну повість Олександра Гавроша

Завтра в Ужгороді презентують закарпатську різдвяну повість Олександра Гавроша
У понеділок, 18 грудня, о 13.30 в Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбудеться презентація дитячої повісті Олександра Гавроша «Різдвяна історія ослика Хвостика».

 

Книжка, що розповідає про незвичайні пригоди молодого ослика в Карпатах, здобула вже визнання читачів і внесена до шкільної програми з української літератури. Новий наклад повісті нещодавно віддруковано у київському видавництві «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га» з чудовими ілюстраціями Світлани Сови.

Як зазначає у своєму відгуку Олеся Кізима, «сюжет «Різдвяної історії ослика Хвостика» розвивається стрімко та динамічно, прецікаво та колоритно, перетворюючись на читання-невідривання-від-книжки аж до останньої сторінки. Особливо відчуваєтьсяатмосферністьоповіді: зимово-карпатська, передсвяткова та в незмінномупередчутті дива, якому – неодмінно бути. І якою б важкою, сповненоювсілякихтруднощів та лих не буламандрівка Хвостика, самезавдякиїйможназдобутиомріянещастя. Бощастя, як відомо, «належитьтількитим, хтоготовий за ньогоборотися і навітьстраждати».

 

 

17 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів